Drum expres Arad-Oradea. Ce costuri presupune

458

135 de km de drum expres și 1,35 miliarde euro investiție. Reprezentanții DRDP și CNAIR au depus, joi dimineață, la Consiliul Județean Arad și Consiliul Județean Bihor, actele necesare obținerii certificatului de urbanism în vederea demarării procedurilor pentru achiziția serviciilor de proiectare și execuție a drumului expres Arad – Oradea.

Costurile sunt exorbitante! Studiul de fezabilitate, creat încă din 2008, arată că drumul va costa 1,3 miliarde de euro. Potrivit reprezentanților DRDP Timișoara, costuri sunt mari pentru că drumul va avea profil de autostradă cu trei benzi de circulaţie pe sens pe o distanţă de 14,6 kilometri, profil de autostradă cu două benzi pe sens pe o distanţă de 43,5 kilometri şi profil de drum expres cu două benzi pe sens pe 76,4 kilometri. Proiectul include realizarea a cinci drumuri de legătură cu profile diferite.

După obținerea planului urbanistic și eliberarea acordului de mediu și întocmirea proiectului tehnic se va începe execuția. Autoritățile și-au propus să obțină finanțarea necesară prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM).

LĂSAȚI UN MESAJ