Drama unui elev de 11 ani | Bătut și batjocorit de ani buni, acum colegii i-au rupt mâna. Dascălii sunt nepăsători

484

Părinții unui elev din Viișoara, județul Bihor, reclamă faptul că băiatul lor, în vârstă de 11 ani, e agresat la şcoală de ani buni, iar profesorii nu ridică un deget.

Joia trecută, Armin Gyarfas a ajuns acasă cu muşcături pe corp şi mâna ruptă. Din relatările copilului și ale familiei, înainte de ora de matematică, unul dintre colegi l-a împins, iar altul i-a pus piedică. Astfel, elevul a căzut și și-a rupt mâna.

Din cauza traumei emoţionale suferite, Armin are coşmaruri noaptea, trezindu-se speriat din somn, plângând. El refuză să mai meargă la şcoală, de frică, spune tatăl său.

Tatăl elevului agresat, Iuliu Gyarfas, spune că, nu o dată, a semnalat învăţătoarei şi dirigintei că fiul său este hărţuit şi umilit. De asemenea, acesta a scris şi o sesizare, adresată directorului unităţii şcolare, în care povestea traumele trăite de fiul său.

Din păcate, scrisoarea nu a primit răspuns din partea conducerii şcolii.

Contactat telefonic de către jurnalişti, directorul şcolii s-a mulţumit să spună: „Nu vreau să declar nimic. Cunosc familia și copilul. Trebuie să verific, nu declar nimic până nu vorbesc cu cadrele didactice.” Cam atât!

A doua zi, sora copilului a stat de vorbă cu diriginta. Discuția este halucinantă.

„Diriginta mi-a râs în față și mi-a spus că dacă nu și-a rupt ea mâna, nu e o problemă.”

Tânăra, fostă elevă a aceleași școli, spune că situația era aceeași și în vremea în care și ea frecventa școala. Nici atunci profesorii nu luau atitudine în privința violențelor.

Problema ar fi starea materială precară a familiei Gyarfas:

„Pe dascălii şcolii îi interesează doar al cui eşti şi în ce domeniu lucrează părinţii tăi. Noi nu am avut norocul să ne naştem într-o familie înstărită”, a spus tânăra.

În urma examinării medicului legist, s-a constatat că elevul minor Armin Gyarfas are leziuni post-traumatice, din data de 12 septembrie 2019, în urma unei muşcături de om şi izbirii de suprafeţe dure. Copilului i s-au recomandat 9 zile de îngrijiri medicale.

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor susţine că nu a fost sesizată, dar că va demara propria anchetă internă.

Părinţii elevului agresat la şcoala din Viişoara sunt hotărâţi să nu renunţe, până ce copilului lor i se va face dreptate, iar cei vinovaţi vor fi pedepsiţi. Dacă Inspectoratul Şcolar nu va rezolva problema, aceştia susţin că vor merge în instanţă, cerându-şi drepturile.

Sursa: ziaristii.com

LĂSAȚI UN MESAJ