Dramă la Lipova! Un preot cu suflet mare s-a înălțat la ceruri!

1263

O noapte tristă pentru orașul Lipova și pentru Arhiepiscopia Aradului. S-a stins din viață, fulgerător, părintele-protopop Ioan Jidoi. Avea vârsta de 62 de ani și a suferit un stop cardio-respirator.

Ioan Jidoi a fost timp de 39 de ani preot pe Valea Mureșului. S-a născut în data de 18 mai, 1955, în satul Slatina de Criș, comuna Dezna, și a absolvit Seminarul Teologic de la Caransebeș și Facultatea de Teologie din Sibiu. A slujit la Parohiile Chelmac și Radna de la începutul preoției și până ce și-a dat ultima suflare. În anul 2012 a fost întronat ca Protopop al Lipovei. A făcut-o cu cinste, punând suflet în fiecare lucrare pe care a întreprins-o, fiind un Om al Bisericii în toată puterea Cuvântului. A îndrumat o mulțime de preoți tineri înspre misiunea căruia i s-a dedicat cu toate puterile, a lăsat în urmă lucruri frumoase, iar dispariția sa prematură a lăsat un gol de neumplut în sufletele celor care l-au avut aproape, scrie criticarad.ro.

Un ultim omagiu poate fi adus la Biserica din Radna, unde este depus trupul său neînsuflețit. Înmormântarea va alea loc duminică la ora 13.30 la Cimitirul Eternitatea din Arad.

LĂSAȚI UN MESAJ