Drama cântăreței din Timișoara Cristina Bălan. Incredibil ce sfaturi a primit după ce a adus pe lume doi copii cu Sindrom Down

975
cristina balan

Viața Cristinei Bălan, câștigătoarea ediției de anul trecut a emisiunii „Vocea României”, s-a schimbat radical, în urmă cu aproape trei ani. Timișoreanca i-a adus pe lume pe gemenii Toma David și Matei Nikolas, dar micuții au fost diagnosticați cu sindrom Down la scurt timp după ce au împlinit vârsta de un an.

Cristina Bălan a făcut dezvăluiri cutremurătoare, în urmă cu două zile. „Mi s-a spus că pot face avort medicinal. Sincer, acesta a fost lucrul care m-a durut cel mai mult, faptul că se considera o sarcină neviabilă, defectă. Nu înţeleg cum cineva poate să afirme că dacă extermini o sarcină care are un defect genetic, este un lucru bun. Am auzit astfel de păreri, care ard pe suflet ca fierul înroşit. E ceva foarte dureros. (…) Nu vreau să arunc cuvinte mari, dar medicii se uită cu un fel de scârbă la ei. E ca şi cum aceşti copii sunt nişte rebuturi. E o condiţie genetică definitivă. S-ar putea să greşesc, dar deseori am impresia că medicii se uită ciudat la băieţii mei, parcă spun că sunt defecţi„, a povestit timișoreanca.

După ce a apărut la televizor și a dezvăluit că micuții ei suferă de sindrom Down, nu puțini au fost cei care s-au grăbit să o critice pentru faptul că i-a adus pe lume, în loc s-o felicite. „Da, recunosc, am greșit. Sunt vinovată de non-ucidere din culpă. Alt termen mai aproape de ce vreau să exprim nu am găsit. Ah, și de tăinuire, complicitate, presupun. Greu de crezut, dar, în urma dezvăluirilor de ieri, sunt persoane care mă acuză că nu mi-am ucis pruncii, în pântec. (…) De unde putem ști ce destin măreț poate avea o persoană cu dizabilitate și câte suflete poate inspira prin exemplul personal? Cum poți judeca totul numai după niște standarde implementate în conștiința noastră ca niște microcipuri? Și, repet, cum poți ști că pruncul tău, născut tipic și sănătos, nu va avea o dizabilitate dobândită pe parcurs? Autism, accident, diabet, epilepsie… Ce ai face cu „defectul”? Atunci l-ai ucide? E cam trist dacă dragostea ta față de o ființă e condiționată de „perfecțiune„, a scris revoltată cântăreața pe Facebook.

Cristina Bălan le mai transmite celor care o critică faptul că „copiii mei nu sunt niște legume. Nici nu „suferă” de sindrom Down. Nici bolnavi nu sunt. (…) Și-ți doresc să nu ai niciodată un copil special. Nu, nu pentru că ar fi o nenorocire, ci pentru c[ nu ai putea face față, iar acel suflet ar merita, oricum, infinit mai mult. De exemplu, un Om”. Scrisoarea integrală a Cristinei Bălan poate fi citită AICI!

 

LĂSAȚI UN MESAJ