Dozele de vaccin pentru copii ajung, astăzi, în România. Câte primește Timișoara

27

O nouă tranșă de vaccin de la Pfizer BioNTech ajunge, marți, în România. Este vorba despre 114.000 de doze, iar parte dintre ele sosesc cu avionul pe Aeroportul Timișoara. Astfel, procesul de vaccinare a copiilor cu vârste între 5 și 11 ani va începe la data de 26 ianuarie fără probleme. La Centrul Regional de Depozitare Timișoara rămân 12.000 de doze. Tot atâtea ajung la Bașov, Constanța, Cluj, Craiova și Iași, iar în capitală 42.000.

În Timiș sunt operaționale următoarele cabinete de vaccinare împotriva COVID-19 a copiilor cu vârsta cuprinsă între 5-11 ani:

● CENTRUL FUNDAȚIA PENTRU TINERET TIMIȘOARA;

● CENTRUL DUMBRAVIȚA;

● CENTRUL LUGOJ SALA DE SPORT;

● CENTRUL CĂMIN SPORTIV SÂNNICOLAU MARE;

● CENTRUL CASA DE CULTURĂ GĂTAIA;

● SPITALUL DR. KARL DIEL JIMBOLIA;

● SPITALUL L.ȚURCANU TIMIȘOARA

Programarea se face doar în centrele de vaccinare regăsite în platformă cu denumirea P_Ped, prin intermediul conturilor părinților sau ale reprezentanților legali. La acest moment, în platforma de programare sunt configurate 220 cabinete de vaccinare pediatrice la nivel național. Harta centrelor de vaccinare este disponibilă aici.

Vaccinarea se poate realiza și fără programare, prin prezentare directă în cabinetele centrelor de vaccinare dedicate copiilor sau în cabinetele medicilor de familie care au solicitat doze pediatrice, pe tot parcursul programului de lucru. Începând cu data de 13 ianuarie, cu sprijinul Serviciului de Telecomunicații Speciale, platforma electronică a permis programarea copiilor cu vârste între 5 și 11 ani, iar până în 24 ianuarie – ora 08.00, au fost înregistrate 3.355 astfel de solicitări.

LĂSAȚI UN MESAJ