1.2 C
Timișoara
joi 7 decembrie 2023

„Dovleacul Roz” – balul de caritate devenit tradiție în comunitatea Timișoarei, organizat de Asociația OncoHelp, reprezintă simbolul luptei împotriva cancerului

„Există viață și după cancer”, sloganul care definește acest moment special, plin de bunătate, demonstrează încă o dată cât de importantă este apropierea de cei care trec printr-o astfel de încercare.

Este un mesaj puternic ce încurajează optimismul și dorința de a lupta împotriva acestei boli, reiterând ideea că diagnosticul de cancer nu este o condamnare, ci doar o etapă dificilă din viață care poate fi depășită.
„Dovleacul Roz” reprezintă un omagiu adus pacienților oncologici și evidențiază importanța solidarității cu cei care se confruntă cu această provocare a destinului. Scopul său principal este acela de a aduce și pe această cale speranță și sprijin celor afectați de o maladie cumplită.

„La cea de-a 7-a ediție a ‚Dovleacului Roz’ ne propunem să strângem fonduri pentru achiziționarea unor infuzomate, echipamente medicale esențiale în tratamentul pacienților oncologici. Ne dorim să îmbunătățim în permanenta condițiile de tratament pentru cei afectați de cancer. De asemenea, suntem onorați să avem, ca de fiecare dată, sprijinul elevilor de la Liceul de Arte Plastice din Timișoara, care s-au implicat în realizarea acestui eveniment caritabil. Aceștia au pictat peste 100 de dovlecei roz, creând opere de artă unice și pline de culoare. Este o muncă migăloasă, cu siguranță, dar cu un impact mare. Fiecare dovleac unic vopsit va fi un simbol de speranță și reziliență pentru cei care trec prin această luptă cu cancerul. Încercăm și în acest fel să aducem lumină și speranță în viața pacienților noștri, într-o seară plină de culori și bunătate”, spune prof. dr. Șerban Negru – președinte Asociația OncoHelp-Centrul de Oncologie OncoHelp.

Balul „Dovleacul Roz” se remarcă prin atmosfera sa plină de dărnicie, momente artistice, surprize și emoții puternice. Participanții au ocazia să se bucure de muzică live și expoziții de artă într-o atmosferă plină de solidaritate și generozitate.
„Ne bucurăm, în fiecare an, sa fim parte a povestii “Dovleacul roz” organizata de Asociația OncoHelp. Copiii lucrează cu multă plăcere la decorarea dovlecilor roz aceștia devenind mici opere de artă purtând gândurile si sentimentele micilor artiști. Proiectul reprezintă și un mijloc de educare, informare si conștientizare și în familiile noastre, ale profesorilor și în cele ale copiilor, asupra importanței prevenției cancerului de sân”, spune prof. Ariana Țuțuraș- Liceul de Arte Plastice Timișoara.
„Dovleacului Roz” este mai mult decât un eveniment de strângere de fonduri. Este o manifestare a solidarității, a empatiei și a comunității venită în sprijinul celor care au nevoie de ajutor. Participarea și contribuția la acest eveniment pot face o diferență reală în viața celor care luptă cu cancerul.

Alte subiecte :

Concert de muzică rock și spectacol cu 250 de drone, joi în Iulius Town

Un an plin de evenimente dedicate culturii, în toate formele sale, care au reunit generații și care ne-au demonstrat că arta...

Liberalii se bat cu pesediștii care să le dea mai mulți bani profesorilor! Aceștia ar putea avea salariile majorate cu 20 la sută de...

Liberalii, susținuți de ministrul Finanțelor Marcel Boloș intenționează să propună în bugetul de stat o majorare de 20% a salariilor profesorilor din 2024, susțin...

Citește și :