Două străzi de la intrare din Timișoara intră în șantier

35

Două străzi din zona Modern, Orăștie și Alpiniștilor, intră în șantier. Contractul a fost atribuit celor de PORR Construct pentru suma de 3,5 milioane de lei care au dispoziție opt luni pentru a reface arterele. Acestea nu au fost modernizate până acum şi nu mai corespund condiţiilor de trafic.

„În zonă nu sunt amenajate locuri de parcare şi nici piste pentru biciclete. Trotuarele sunt degradate, prezintă fisuri multiple pe unele sectoare sau lipsesc pe alocuri, circulaţia pietonilor fiind îngreunată. Starea străzii este precară din punct de vedere al practicabilităţii, prezentând denivelări, degradări sub formă de gropi și spații verzi neamenajate, cu autovehiculele parcate haotic pe carosabilul sau pe spaţiul verde, obstrucţionând circulaţia rutieră. Zona este intens folosită de cei care intră în oraş pentru a evita aglomeraţia de pe Calea Dorobanţilor, de locuitorii din zonă și de cei care vin din Ghiroda”, este descrierea administrației orașului.

Lungimea celor două străzi însumează 827 de metri. Asfalt va fi turnat pe o suprafață de 5.489 de metri pătrați, se vor realiza 81 de accese la proprietăți, se vor monta rigole prefabricate, se va reface canlizare, se vor amenaja trotuare și piste pentru biciclete.

De asemenea, vor fi realizate spații verzi pe 1.391 de metri pătrați și se vor amenaja 91 de locuri de parcare.

LĂSAȚI UN MESAJ