Două grupuri de migranți, oprite la granița cu Ungaria VIDEO

25

Două grupuri de migranți au fost oprite la granița cu Ungaria de polițiștii de frontieră de la Turnu. Fiecare grup era format din trei persoane, din India și Egipt. Azi-noapte, la ora 02:00, a fost văzut primul grup de transfugi.

Se deplasau pe jos și ajunseseră la aproximativ 200 de metri faţă de linia de frontieră cu statul vecin. O jumătate de oră mai târziu, în același loc, au fost prinși ceilalți 3 migranți. La aproximativ 50 de metri de sediul Punctului de Trecere al Frontierei Turnu, a fost văzut un autoturism înmatriculat în România care se deplasa pe câmp, spre linia de frontieră.

Autoturismul era condus de un cetăţean român, în vârstă de 23 de ani, iar în interiorul mijlocului de transport se aflau ca pasageri trei cetăţeni străini, de sex masculin. Întrucât existau suspiciuni cu privire la prezenţa acestora în zona de frontieră, au fost transportaţi la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră, pentru cercetări.

În cadrul verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că persoanele în cauză sunt cetăţeni din India, cu vârste cuprinse între 26 şi 40 de ani. Şoferul autoturismului a declarat că, în schimbul unei sume de bani, trebuia să transporte cele trei persoane din localitatea Timişoara până în apropierea punctului de frontieră.

Cetăţenii străini intenţionau să ajungă în Marea Britanie.

LĂSAȚI UN MESAJ