Două adolescente din Timișoara, oprite de polițiști la graniță. Ce transportau. Video

3554

Traficul de migranți pare a fi o afacere înfloritoare în vestul ţării. Nici nu este de mirare dacă ne gândim că două timişorence au devenit călăuze pentru refugiaţii care încearcă să treacă graniţa ilegal în Ungaria.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Girişu de Criş, judeţul Bihor, au depistat opt cetăţeni din Iran, Irak şi Afganistan care încercau să iasă ilegal din România, ajutați de două românce, care i-au transportat cu două autoturisme până în apropierea frontierei cu Ungaria.

Femeile au 20, respectiv 26 de ani, iar transportul lor consta în 8 migranţi cu vârste cuprinse între 26 şi 47 de ani și un minor în vârstă de 12 ani. O parte dintre aceştia sunt solicitanţi de azil în ţara noastră.

„În cadrul cercetărilor preliminare s-a stabilit că cei opt au fost preluați de cele două românce din municipiul Timișoara și au fost transportați cu cele două autoturisme în apropierea graniţei, când au fost opriți de polițiștii de frontieră. Cei opt au declarat că doreau să treacă ilegal frontiera în Ungaria pentru a ajunge într-un stat din Spaţiul Schengen”, au transmis poliţiştii de frontieră.

Poliţiştii de frontieră bihoreni au întocmit migranţilor lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar cele două tinere sunt cercetate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de migranţi.

LĂSAȚI UN MESAJ