Dosare penale și daune uriașe de plată pentru zece mii de români! Vezi dacă te afli printre aceștia

733

Înmatricularea mașinii în Bulgaria este un trend în orașele din România învecinate cu țara de la sud de Dunăre și poate fi chiar o afacere, în condițiile în care taxele și impozitele de acolo sunt mai mici decât în România. Totuși, riscurile la care șoferii se expun sunt imense, după cum arată și informațiile obținute de Capital în legătură cu una dintre firmele vând asigurări pentru aceste mașini.

Peste 10.000 de şoferi români au umblat pe străzile de la noi în ţară riscând să se aleagă un doar penal şi cu amenzi uriaşe. Mai important, ei nici măcar nu au ştiut în ce situaţie se află. Și astăzi există şoferi care conduc liniştiţi fără să ştie la ce riscuri se expun.

DallBogg, o companie din Bulgaria care a asigurat şi încă asigură RCA majoritatea maşinilor conduse în România, dar înmatriculate în Bulgaria a făcut un obicei din a anula, uneori şi la doar câteva zile după ce au fost emise, poliţele vândute şoferilor de aici. O scrie şi presa din Bulgaria şi o confirmă, cu detalii, pentru Capital, jurnalişti bulgari dar şi foşti colaboratori ai DallBogg.

De ce dosar penal? Pentru că, potrivit legislaţiei din Bulgaria, un automobil care are poliţa  suspendată sau anulată va fi radiat în termen de 15 zile.

Adică, la puţin peste două săptămâni după ce este anulată poliţa plătită de şoferul român, maşina înmatriculată în Bulgaria va fi radiată iar şoferul de la noi riscă dosar penal, în condiţiile în care Poliţia verifică situaţia maşinii.

Pe altă parte, în cazul unui accident, despăgubirile nu vor mai fi achitate de firma de asigurare(care a anunlat poliţa) ci chiar de către şofer.

Cei de la Dallbogg au susţinut, în Bulgaria, fie că poliţele anulate au fost emise ilegal de brokeri fie că argumentele aduse în faţa instanţelor au fost unele perfect valide, fapt care este certificat prin acte judecătoreşti.

Scandal în Bulgaria. Se vorbeşte de o fraudă de 17 milioane de euro

Compania DallBogg, spun sursele citate, a început prin a anula poliţele pe care se înregistrau daune, dar, în prezentm, anulează şi poliţele care nu au încă daune pe ele.

Metoda pe care o folosesc implică judecătorii şi tribunalele din Bulgaria, tribunalele din România şi, uneori, persoanele pe numele cărora sunt înmatriculate maşinile la sud  de Dunăre.

Concret, ei se duc şi arată în faţa instanţelor din Bulgaria că anulează poliţa din diverse motive care, se pare, sunt false.

mai mult pe: capital.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.