Dosar penal pentru Viorel Cataramă, după ce a mers să se infecteze voluntar cu coronavirus

122

Omul de afaceri Viorel Cataramă, preşedintele Partidului Dreapta Liberală, s-a ales cu dosar penal după ce s-a dus să se infecteze voluntar cu noul coronavirus în comuna Bărbuleşti, Ialomiţa, unde, până acum, peste 70 de persoane au fost infectate.

Parchetul Judecătoriei Urziceni a anunţat vineri deschiderea unui dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor după ce politicianul şi om de afaceri Viorel Cataramă a mers în comuna Bărbuleşti, judeţul Ialomiţa şi s-a îmbrăţisat cu un bărbat infectat cu noul coronavirus.

„Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Urziceni este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele: În data de 08.05.2020, Parchetul de pe lângă Judecătoria Urziceni a înregistrat un dosar penal având ca obiect infracţiunea de zădărnicire a combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 C.p. În fapt, în data de 08.05.2020, organul de cercetare penală din cadrul S.I.C. – I.P.J. Ialomiţa s-a sesizat din oficiu cu privire la faptul că – în data de 07.05.2020 – o persoană de sex masculin (V.C.) s-a deplasat în comuna Bărbuleşti, judeţul Ialomiţa şi s-a îmbrăţişat cu un bărbat bolnav de COVID – 19.”

Anunţul prezenţei lui Viorele Cataramă la Bărbuleşti a fost făcut pe pagina sa de Facebook unde a explicat că după vizită a mers să se izoleze acasă.

”Am ferma convingere ca nu voi pati nimic si voi putea demonstra ca falimentarea Romaniei si suprimarea drepturilor si libertatilor noastre fundamentale a fost o mare eroare, iar cei vinovati vor trebui sa raspunde mai devreme sau mai tarziu!” a precizat Cataramă.

Într-un mesaj anterior, politicianul a spus, pe contul său de socializare, că intenţionează să se infecteze voluntar cu COVID-19, iar ca urmare a gestului său, soţia sa, medicul Adina Alberts a anunţat că pleacă de acasă.
Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ