Dosar penal pentru ucidere din culpă, după moartea subită a unui bebeluș de 6 luni, la spital

2969

Un bebeluș de doar șase luni a murit, după ce a ajuns cu febră foarte mare la Spitalul din Ploiești. Mama adoptivă a copilului îi acuză pe medici că au lăsat-o să aștepte patru ore pe hol, fără să îi spună care este starea micuțului. Femeiea susține că a întrebat de ce bebelușul ei nu este dus la București, iar cadrele medicale i-au răspuns că nu au cu ce.

Moartea bebelușului este anchetă de polițiști care au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă, relatează Mediafax.

Aurelia Ivan, mama adoptivă a copilului, a povestit că, înainte de ajunge la spital, bebelușul a vărsat miercuri dimineață. Femeia spune că i-a dat medicamente băiețelului pe care apoi l-a culcat. Pentru că bebelușul avea febră mare, mama adoptivă a sunat la 112.

„Seara a vomitat, nu am luat-o ca gravă pentru că mai vomită copilaşii. I-am făcut ceai, i-am dat medicamente, l-am luat în braţe, l-am legănat, ne-am jucat, ne-am culcat. El dormea toată noaptea. Mie nu mi-a făcut temperatură (…) niciodată. Nu mi-a făcut o boală care să-mi zacă. Dimineaţa l-am luat eu în braţe şi ardea. (…) Am sunat la salvare, dar a venit după jumătate de oră. Am ţipat în casă ca nebuna”, a declarat mama adoptivă, conform sursei citate.

Femeia susține că a stat patru ore la Spitalul de Pediatrie din Ploiești, fără ca medici să-i spună ce se întâmplă cu bebelușul.

„Pe hol am stat, la spital. Nu ştiu nimic. De ce a ajuns în halul ăla, nu ştiu când a căzut în comă (…) După 4 ore, a trecut doamna doctoriţă pe lângă mine nepăsătoare şi m-am luat de ea: «Doamnă, spuneţi ce se întâmplă cu copilul meu?». «E critic», exact aşa mi-a zis. «Nu ştiu dacă mai scapă». Între timp i-a stat inima, a făcut un stop cardiorespirator. Şi am zis «pe mine de ce nu m-aţi anunţat? El a făcut stop cardio respirator şi eu nu am ştiut?»”, a mărturisit Aurelia Ivan.

Citește continuarea aici

LĂSAȚI UN MESAJ