Dosar penal pentru părinții din Banat și din întreaga țară? Despre ce este vorba?

9198

România se confruntă în acest moment cu o creştere alarmantă a cazurilor de rujeolă. Chiar şi aşa, există părinţi care refuză să îşi imunizeze copiii.

Până acum au fost confirmate peste 8.000 de cazuri în toată ţara, creştere faţă de săptămâna trecută, potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institulului Naţional de Sănătate Publică.

Cele mai multe cazuri au fost în judeţele Timiş, Caraş Severin şi Arad, iar cele mai puţine în Maramureş, Botoşani, Vrancea şi Constanţa. Mai grav este că până acum au fost înregistrate 31 de decese.

Forma finală a Legii vaccinării va fi prezentată aproximativ două săptămâni în ședință de Guvern, pentru o primă lectură. Declarația a fost făcută de ministrul Sănătății, Florian Bodog.

Conform proiectului, părinții pot refuza vaccinarea copiilor, dar își vor asuma responsabilitatea pentru urmările acestui refuz. Cei care nu îşi vaccinează copiii până la 3 ani riscă dosar penal. Legea va cuprinde sancțiuni pentru toți cei implicați în aprovizionarea și administrarea vaccinurilor, dar ele vor fi definite în urma dezbaterilor ce vor urma, a spus ministrul Florian Bodog.

”Legea vaccinării este în Ministerul Sănătăţii. Noi am preluat foarte multe observaţii, unele pertinente, altele mai puţin. Le-am analizat. Forma finală va fi trimisă nu săptămâna care urmează, dar până în cealaltă săptămână eu sper că va fi trimisă la Guvern pentru o primă citire, după care va fi trasmisă în Parlament.

Aşa cum am declarat, această Lege nu va fi adoptată în niciun fel de procedură de urgenţă, ea va merge în Parlament, îşi va urma parcursul corect. Dat fiind faptul că au existat foarte multe dezbateri publice, foarte multe discuţii pro şi contra acestei legi, am considerat că această lege trebuie să ajungă în Parlament şi să urmeze un parcurs absolut democratic”, a declarat ministrul Sănătății, Florian Bodog.

2 COMENTARII

  1. Manipuare ieftina menita sa sperie lumea! Cat timp copilul e sanatos tun nu se atinge nimeni de tine, codul de procedura penala e clar. NU mai speriati lumea ca nu tine figura, am mai citit si noi legea si procedura penala, am vorbit cu avocati si toti au zis la fel. Manipulare ieftina fara cadru legal!

  2. Si cine-i responsabil de faptul ca desi vaccinati la nastere contra TBC,suntem pe locul 1 la TBC in Europa,si zilnic mor 3 persoane din cauza TBC?Stiu ,o sa zica guvernul ca Soros,ungurii,homosexualii,americanii,rusii,Stalin si Papa,dar concret,intreb cine raspunde de calitatea vaccinurilor si de lipsa eficientei?Ca la epidemia de rujeola care a fost copii vaccinati de 2 ori au facut rujeola,iar din cei vaccinati 1 data care au facut boala au fost vreo 300.Cine raspunde si cum?

LĂSAȚI UN MESAJ