Dosar penal pentru instigare prin postări pe Facebook

765

Potrivit unui comunicat de presă transmis, miercuri, de Inspectoratul Județean de Poliție (IPJ) Timiș, au fost întocmite două dosare penale pentru instigare publică. Asta după ce, în luna decembrie a anului trecut, când la Timișoara au avut loc mai multe proteste față de legile justiției, pe Facebook, utilizatorii ar fi fost manipulați și incitați la acte de violență.

“În luna decembrie a anului 2017, pe rețelele sociale, cetățenii au fost invitați să participe la o serie de manifestații publice. Sub protecția anonimatului, a existat tendința ca utilizatorii de bună-credință să fie manipulați, cu ajutorul unor tactici ascunse în interes propriu (prin comentarii, lansarea unor teme/știri false, partajarea unor articole, incitarea la acte de violență). În acest context, polițiștii de investigații criminale din cadrul Inspectoratului Județean Timiș efectuează cercetări, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Timișoara, în două dosare penale întocmite sub aspectul săvârșirii infracțiunii de instigare publică”, a transmis, miercuri, IPJ Timiș.

De asemenea, reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Timiș au transmis că cercetările în cele două dosare penale se efectuează “pentru siguranța comunității și a persoanelor care participă la manifestații, ca urmare a postărilor pe rețelele de socializare a unor mesaje prin care cetățenii sunt îndemnați la săvârșirea de acte de violență”.

Totodată, polițiștii timișeni au făcut un apel către cetățenii care doresc să participe la proteste de a se exprima fără violență și într-un mod civilizat.

Răzvan Codreanu, organizator al protestelor din Timișoara față de legile justiției, este una dintre cele două persoane care s-a ales cu dosar penal pentru instigare publică, acesta fiind invitat în data de 15 ianuarie la sediul IPJ Timiș, conform citației postate pe pagina sa de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ