Dosar penal pentru că producea, acasă, țuică

115

Un arădean s-a ales cu dosar penal pentru că producea țuică artizanal. Oamenii legii i-au percheziționat locuința și au găsit sute de litri de alcool. Cum această activitate este ilegală, polițiștii au deschis cercetările.

”Polițiștii Orașului Chișineu-Criș au desfășurat, la data de 15 noimebrie, o percheziție la domiciliul unui bărbat de 49 de ani, din aceeași localitate, unde a fost depistată cantitatea de 288 de litri de țuică, 73 de litri de vin, precum și un cazan funcțional pentru distilat alcool, fără documente legale. În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deținerea în afara antrepozitului fiscal a peste 200 litri de băuturi spirtoase în vederea comercializării, conform art. 142 Cod Fiscal, fiind indisponibilizați 288 de litri de țuică”, a transmis IPJ Arad.

Potrivit legii: ”deținerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a : 40 de litri alcool etilic, 200 de litri băuturi spirtoase, 300 litri produse intermediare altele decât bere sau vinuri constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 1 la 5 ani”.

LĂSAȚI UN MESAJ