Dosar penal pe numele unei profesoare din vestul țării, bănuită de relații sexuale cu un elev de 16 ani

349

Polițiștii timișeni au deschis dosar penal pe numele unei profesoare de limba română, de 36 de ani, de la Liceul teoretic din Făget. Femeia este bănuită că a întreținut relații sexuale cu un minor de 16 ani.

“În data de 4 mai, poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la faptul că o femeie de 36 de ani (profesoara de limba română – n.r.) ar fi întreţinut relaţii sexuale cu minor de 16 ani (elev în clasa a X-a – n.r.). A fost întocmit dosar penal pentru infracţiunea de act sex cu un minor şi în continuare, poliţia efectuează cercetări în vederea stabilirii cu exactitate a cauzelor şi împrejurărilor comiterii faptei”, spune purtătorul de cuvânt al IPJ Timiş, Alexandra Petrovici.

Inspectoratul Școlar Timiș a cerut conducerii liceului să convoace comisia disciplinară care să constate dacă se adeveresc acuzațiile mamei unui licean de 16 ani. Femeia reclama că minorul ar fi avut o relaţie de altă natură decât cea şcolară cu profesoara de română.

Șeful Inspectoratului Școlar, Aura Danielescu, spune că mama elevului din clasa a bănuiască faptul că fiul ei a avut o relație cu o profesoară din liceu.

„Mesajele erau între o persoană de sex masculin şi una de sex feminin, dar nu apar nume de persoane pe care să le putem identifica, nici cine către cine a trimis mesajele. Părintele acuză că ar fi vorba despre un cadru didactic titular la liceul din Făget, respectiv, de profesoara de limba română. A depus o petiţie la noi. (…). Am cerut de îndată angajatorului, liceul din Făget, să constituie o comisie de anchetă disciplinară în această speţă”, a explicat vineri pentru AGERPRES şefa Inspectoratului Şcolar Timiş, Aura Danielescu.

Dacă acuzațiile se adeveresc, se vor lua măsurile legale, de la avertisment până la desfacerea contractului de muncă, a mai spus șefa IȘJ Timiș.

Sursă: radiotimisoara.ro

LĂSAȚI UN MESAJ