Donald Trump este al 45-lea președinte al SUA. A depus jurământul: ”Vom eradica complet terorismul” VIDEO

290

Zi extrem de importantă în SUA, unde a avut loc ceremonia de instalare a noului preşedinte american Donald Trump. Donald Trump a depus jurământul în fața Curții Supreme și a jurat pe două Biblii, una a sa și una a lui Abraham Lincoln.

Premierul Sorin Grindeanu şi preşedintele PSD Liviu Dragnea sunt şi ei la Washington la ceremonia de învestire a noului preşedinte american. Au fost şi la o cină privată cu Donald Trump.

Cele mai importante declațiile ale lui Trump:

”Noi, cetățenii SUA, ne-am alăturat acestui dermers pentru a clădi această națiune, pentru a îndeplini promisiunile pentru toți oamenii nostri. Ne vom confrunta cu greutăți, dar ne vom face treaba. Îi suntem recunoscători lui Obama si primei Doamne pentru gratia si distincția acordată pe durata acestui transfer de putere, ațti fost nemaipomeniți. SUA sunt patria voastră.

Pe 21 ianuarie 2017, va fi o zi care rămâne în istorie, ziua în care poporul a devenit liderrul acestei națiuni. Toată lumea vă ascultă. Ati venit cu miile aici, pentru a participa. Avem o singură casă și un singur destin.

Am îmbogățit alte state, în timp ce bogăția noastră s-a disipat. Fabricile s-au închis, clasa de mijloc a fost privată de surse de venit.

Dar aceasta este trecutul, acum privim doar către viitor”, a spus Donald Trump, în primul discurs ținut după depunerea jurământului.

”Ne-am adunat azi aici, pentru a emite un nou decret care să se aplice în fiecare stat, în fiecare centru de putere, începând de azi, va fi vorba doar de națiunea americană. Fiecare decizie privind comerțul, politica externă se va lua spre binele famiilor americane, trebuie să ne protejam granițele de atacurile altor națiuni. Protecția va merge mână în mână cu progresul, voi face tot ce îmi stă în putință și nu vă voi dezamăgi niciodată, America va câștiga ca niciodată.

Vom aduce joburile înapoi, ne vom aduce în țară visele pe care le-am pierdut. Vom construi noi drumuri, tunele, căi ferate. Ne vom consolida alianțele, vom încheia altele. Terorismul islamic îl vom eradica complet de pe fața pământului. Când America este unită, America este de neoprit.

Vom fi protejați cu precădere de Dumnezeu, nu uitați acest lucru. Trebuie să avem așteptări mari, nu vom mai accepta politicieni care să dea din gură, care se plâng continuu, dar nu fac nimic concret. Gata cu vorbele, a sosit momentul pentru acțiune. Nu există o provocare căreia spirirul american să nu-i facă față. Prin venele noastre curge același sânge american. Nu veți mai fi nicicând ignorați. Vom face din nou America măreață, mulțumesc și Dumnezeu să binecuvânteze America!”, a încheiat Trump.

Sursa: antena3.ro

LĂSAȚI UN MESAJ