Domnule primar, asumați-vă eșecul numit ACS Poli!

1101

Pentru că îl respect, nu l-am atacat pe Nicolae Robu niciodată, cu niciun prilej. Nici măcar când, din cauza dezinteresului său, legendarul fost campion mondial la box, Mihai Leu, a decis să nu mai organizeze Raliul Timișului, raliu la care subsemnatul era implicat. Nici măcar când Timișoara a pierdut renumitul târg de carte Gaudeamus, preluat de Oradea. Și nici în alte, destule, ocazii.

Acum, însă, e vorba de fotbal. De fotbalul atât de drag mie, atât de drag nouă. Ani de zile, am tăcut. N-am crezut în proiectul ACS Poli de la înființare. Și asta, dintr-un motiv simplu. Nu avea galeria, celebra Druckeria, alături.

Să fim bine înțeleși. Nu am cum să fiu împotriva lui ACS Poli. Și a niciunei echipe timișorene, exceptând cazul în care aceasta ar milita pentru ruperea Banatului de Țară. Nu am cum să fiu împotriva unei echipe la care au activat sau activează Relu Șunda, Neluțu Bungău, Călin Rosenblum, Dan Alexa, Ion Timofte, Imi Dembroschi, Adi Săvoiu, Florin Bătrânu, Vali Velcea, Mădălin Smaranda, Tavi Drăghici, regretații Adi Stoicov și Puiu Preda. Și atâția alții…

Dar existența acestui club, în formula în care există de la înființare încoace, pur și simplu, nu se justifică! Și nu e vorba de rezultate aici, de faptul că echipa n-a mai câștigat, în Liga I, din toamnă. Și nici că a ajuns la doar trei puncte de retrogradare și două de baraj. Nu!

Dar fotbal fără spectatori, așa cum se joacă acum pe ”Dan Păltinișanu”, și cum s-a jucat în ultimii ani, e un fotbal jucat degeaba.

1 COMENTARIU

  1. Nu doar pe DP nu sunt spectatori! Nu sunt nici pe Stinta( 2-3 sute), nici la Astra,juve,voluntari,chiajna, Iasi, etc.
    Problema este calitatea fotbalului practicat si a rugăciunii din arbitraj!

LĂSAȚI UN MESAJ