Dominic Fritz vrea să ridice un spital municipal mai special! Primarul vrea campusuri în sănătate şi educaţie

138

Sănătatea şi educaţia sunt două dintre cele mai presante probleme ale românilor, atât la nivel naţional, cât şi la nivel local.

În ceea ce priveşte sănătatea, invitatul a conturat un plan prin care vizează un „orăşel medical“, dar care se va întinde pe mai bine de zece ani.

„Avem situaţia în care dispunem un spital municipal dispersat în tot oraşul în mai multe secţii diferite, de multe ori în clădiri istorice care nu se mai conformează standardelor moderne. Obiectivul nostru este să construim un campus medical într-un singură locaţie, chiar un mic orăşel medical în care comasăm toate secţiile. Va fi un proces care va dura 10-15 ani, dar aceasta trebuie să fie direcţia, nu putem doar să cârpim şi să lucrăm la sistemul existent“. Pentru educaţie, planurile pe următorii ani cuprind o abordare bazată tot pe campusuri şcolare, gândite în funcţie de profil. Aici primarul a menţionat că vizează şi învăţământul dual.

„Pe partea de grădiniţe şi şcoli planul nostru este să lucrăm la campusuri şcolare în care vrem să concentrăm investiţiile noastre în zone mai compacte de educaţie, unde să fie o concentrare şi din punct de vedere al profilului. Aici vorbesc şi de formare profesională, de sistemul dual, pentru că nu avem nevoie doar de ingineri de top, ci şi de tehnicieni, spre exemplu. E foarte important să dezvoltăm mai departe inclusiv sistemul dual“.

Primarul are în plan şi investiţii în creşe noi, dar mizează în continuare şi pe prezervarea laturei multiculturale a oraşului – o diversitate care atrage şi din perspectiva sistemului de învăţământ. „Construim acum un nou campus pentru liceul german pentru că inclusiv latura aceasta multiculturală, europeană a Timişoarei este foarte importantă, şi pentru investitori. De aceea avem un liceu sârbesc, un liceu maghiar, un liceu german, un liceu englez, întrucât e foarte atractiv pentru oricine din Europa să vină în Timişoara“

Sursa: Ziarul Financiar

Sursa foto: www.medlife.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ