Dominic Fritz va cere Guvernului ca persoanele vaccinate să nu aibă restricţii. Subprefectul susţine că nu este carantină

26

Subprefectul Ovidiu Drăgănescu a declarat, joi, că Timişoara nu este în ‘carantină de noapte’ în weekend, deşi Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Timiş a decis, miercuri, restricţii pe timp de noapte, între orele 20.00 şi 05.00, în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică, ca urmare a creşterii ratei de infectare cu SARS-CoV-2 peste 4 la mia de locuitori în municipiul reşedinţă.

Ovidiu Drăgănescu i-a răspuns astfel primarului Dominic Fritz, într-o postare pe Facebook, care cere ‘imperativ Guvernului, singurul decident în privinţa măsurilor, ca persoanelor care s-au vaccinat să nu le fie aplicate restricţiile, în Timişoara şi peste tot în ţară’.

„Nimeni nu a carantinat Timişoara! Sunt doar simple speculaţii care denotă necunoaşterea legii şi apetitul pentru senzaţional (al primarului Dominic Fritz, n.r.). Regret că inclusiv primarul Timişoarei a afirmat acest lucru, într-o postare pe Facebook. În calitatea sa de preşedinte al Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă (CLSU) Timişoara are obligaţia să cunoască legislaţia în domeniu şi să coopereze cu structura de la nivel judeţean. Sau măcar să se informeze de la cei cu care trebuie să colaboreze. Conform legii, ‘Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă sunt organisme interinstituţionale cu atribuţii în sprijinul managementului situaţiilor de urgenţă produse sau posibil a se produce pe teritoriul unei anumite unităţi administrativ-teritoriale. CLSU se constituie la nivelul u.a.t. sub conducerea primarului’. Care a fost sprijinul acordat cu aceste declaraţii este greu de înţeles?”, spune subprefectul Ovidiu Drăgănescu.

Reprezentantul Guvernului în judeţul Timiş îi aminteşte primarului Dominic Fritz că se putea informa despre condiţiile în care se instituie o carantină, chiar de pe site-ul Primăriei Municipiului Timişoara.

„Carantina zonală se instituie prin ordin al şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă sau al persoanei desemnate de acesta, în baza hotărârii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, la propunerea Direcţiei de Sănătate Publică teritoriale şi cu avizul Institutului Naţional de Sănătate Publică”, – ceea ce evident nu s-a întâmplat acum, explică Ovidiu Drăgănescu.

LĂSAȚI UN MESAJ