Dominic Fritz: „Sunt, în continuare, puține fluxuri pentru vaccinare în Timișoara”

227

Primarul Dominic Fritz a declarat, luni seara, că deşi judeţului Timiş i se alocă de către Comitetul Naţional de Coordonare a Vaccinării încă şapte fluxuri de vaccinare anti-COVID, sunt insuficiente pentru Timişoara şi pentru judeţ, în condiţiile în care acestea s-ar activa doar din data de 8 februarie iar numărul dozelor alocate sunt puţine în raport cu solicitarea locală.

„Se pare că sunt fluxurile care au fost promise doamnei prefect Liliana Oneţ, încă de acum o săptămână. Doar centrul de la ISHO (din Timişoara, n.r.), care este gata să fie dat în folosinţă, poate să le preia pe toate şapte. Sunt, în continuare, puţine fluxuri alocate pentru Timiş şi Timişoara, iar numărul de doze distribuit către noi rămâne mic, în raport cu cererea locală. Îi mulţumesc colonelului Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul naţional al campaniei de vaccinare, pentru răspunsul public. Sunt de acord cu el că judeţele cu un număr mai mare de persoane peste 65 de ani trebuie să primească mai multe doze. Dar susţin, în continuare, că este nevoie de un algoritm transparent de distribuţie, care să includă şi cele două criterii propuse de mine: rata de infectare şi numărul de programări”, arată Dominic Fritz într-o postare pe Facebook.

Primarul solicită o proiecţie privind numărul de doze de vaccin ce vor fi distribuite lunar în Timiş şi în Timişoara, dar şi o proiecţie lunară pentru numărul de fluxuri şi date privind dozele distribuite şi administrate pentru fiecare centru de vaccinare din oraş şi din judeţ.

LĂSAȚI UN MESAJ