22.1 C
Timișoara
luni 22 iulie 2024

Dominic Fritz face un pas în spate în bătălia pentru șefia USR. El se arată preocupat de faptul că ,,românii nu-și doresc să vadă sânge pe pereți și reglări de conturi în partid”

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, i-a anunțat pe grup pe colegii săi de partid că nu va mai candida la șefia USR, deși intenționa să construiască  „o formulă unificatoare pentru că ultimul lucru de care avem nevoie este și mai multă dezbinare”, potrivit surselor G4Media. Fritz fusese anunțat de Cătălin Drulă ca fiind cel mai potrivit pentru a prelua președinția USR.

„Ce mă alimentează în acest proces nu este ambiția mea personală – tot ce voiam să câștig, am câștigat deja duminica trecută – ci simțul datoriei pentru un partid în care mă simt acasă și de care România are nevoie. Vă mulțumesc pentru cele multe mesaje și telefoane din ultimele zile, pentru încrederea și încurajările voastre” a spus Dominic Fritz.

Acesta a mai afirmat  că a luat la cunoștință că propunerea sa de a separa candidatura la prezidențiale și președinția partidului nu pare să aibă suficientă tracțiune momentan în interiorul partidului și că nu este împărtășită nici de Lucian Viziteu, nici de Elena Lasconi. „Să merg înainte cu această propunere aș risca să ne dezbinem într-un moment crucial și nu vreau să repet greșelile din USR care au dus la fragmentare”, a spus Dominic Fritz.

De asemenea, el a afirmat clar: „Nu voi candida”, subliniind că a fost o decizie extrem de dificilă pe care a luat-o cu multă responsabilitate. „Nu am nevoie de președinția USR ca să particip la reconstrucția partidului. O pot face din orice loc și vă îndemn pe toți să vă puneți întrebarea: cum pot contribui eu? Voi susține noul președinte sau noua președintă cu toată puterea mea. Mi-aș dori să respectăm toți rezultatele alegerilor interne ce urmează și să muncim pentru un rezultat bun în toamnă și chiar pentru victoria pe care o dorim”, a mai adăugat Dominic Fritz.

Fritz a mai spus că l-au îngrijorat unele intervenții războinice ale colegilor săi din ultimele zile.

„Trebuie să analizăm rezultatele cu mult curaj, fără teamă de a fi incomod, și să tragem consecințele personale și structurale. Cătălin a făcut un pas onorabil în această direcție și ne-a oferit șansa unui reset. Ce nu avem nevoie e să începem un proces de epurări interne și o vânătoare de vrăjitoare. Românii nu vor acum de la noi sânge pe pereți sau o reglare de conturi, ci să fim capabili să ne adaptăm rapid după semnalul de alarmă pe care ni l-au transmis alegătorii noștri. Pentru mine, asta înseamnă o mai bună comunicare bazată pe nevoile reale ale oamenilor, o împuternicire a filialelor locale performante și o deschidere a partidului către toate forțele reformatoare din interior și din țară. USR trebuie să devină din nou un magnet pentru idei și oameni de calitate. Mă voi pune în slujba acestor idei cu o candidatură la Biroul Național împreună cu o echipă din toată țară. Prieteni, știu că e agitație multă în aceste zile. Unii adversari politici deja au început să facă planuri pentru o România fără noi. Se înșeală. USR va ieși întărit din această criză. Vom câștiga din nou. Depinde doar de noi”, a spus Dominic Fritz.

Reamintim că președintele demisionar, Cătălin Drulă a anunțat că se va organiza un congres pentru alegerea noului președinte al USR și l-a indicat pe primarul timișorean Dominic Fritz drept un candidat potrivit.  G4Media a relatat că Dominic Fritz nu deține încă cetățenia română, iar acest lucru ar putea avea consecințe negative pentru partid, în viitor, dacă el și-ar fi asumat președinția partidului.

Există o decizie a Înaltei Curți care asimilează funcția de președinte de partid cu cea de funcționar public, iar pentru ca o persoană să ocupe un post de funcționar public este necesar să aibă cetățenie română. Dominic Fritz a declarat că n-are încă cetețenie  română și că se află în procedură de a o obține. Dacă în acest moment el ar câștiga șefia partidului și apare vreo contestare a poziției sale de președinte, partidul s-ar putea confrunta cu probleme în registrul de înscriere a partidelor.

Sursa: https://www.g4media.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Start în ediția 2024 a West Summer University (WSU) deschisă la Universitatea de Vest din Timișoara (UVT)

Începând din 18 iulie, până în 3 august 2024, Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) este centrul atracției elevilor de...

Sărbători culinare la Povergina

Asociația Biserici Înlemnite alături de Asociația My Banat și comunitatea locală din Povergina au organizat sâmbătă, 20 iulie, a doua ediție a Zilelor patrimoniului,...

Citește și :