Dominic Fritz dă asigurări că Spitalul de Copii Louis Țurcanu este verificat o dată la două luni. Primarul Timișoarei promite că noul spital de copii va fi finalizat anul acesta

131
Dominic Fritz a ținut să precizeze că niciun pacient nu a suferit arsuri sau alte inconveniente în urma incendiului izbucnit azi-noapte la Louis Țurcanu.
El s-a deplasat, împreună cu viceprimarul Ruben Lațcău, la fața locului, pentru a constata situația din teren.
La final, Fritz a dat asigurări că noua clădire a spitalului de copii va fi finalizată până la sfârșitul acestui an.
”Azi noapte a fost alertă de incendiu la spitalul de copii Louis Țurcanu. Am fost de dimineață cu viceprimarul Ruben Lațcău și directorul spitalului, Ovidiu Adam, să evaluăm situația.
Câteva cabluri s-au topit și au produs foarte mult fum care s-a propagat prin pereții falși și așa s-a dat alarma. Acum, pe holurile de la etajul 1 încă se mai simte mirosul de fum, dar din fericire pagubele au fost mici.
Întreaga instalație electrică și medicală este verificată împreună cu echipele ISU și va fi repusă în funcțiune odată ce avem certitudinea că nu vor mai exista probleme. Siguranța copiilor primează și sperăm să îi primim cât mai curând înapoi.
Cei 42 de copii internați au fost mutați în mai puțin de o oră în alte secții sau transportați de urgență la alte spitale din oraș. Viața niciunui copil nu a fost pusă în pericol grație intervenției rapide a profesioniștilor în uniforme și a celor în halate. Le mulțumesc pentru promptitudinea și grija cu care au acționat în miez de noapte (La Țurcanu se fac exerciții de evacuare o dată la două luni. Toată lumea știa exact ce are de făcut).
La Spitalul de copii Louis Țurcanu, noua clădire a stat blocată în șantier mai bine de 10 ani. Anul acesta o finalizăm. Dar pentru a putea funcționa avem nevoie urgentă de dotări. Am depus cerere de finanțare pe fonduri PNRR pentru a dota și mobila acest nou spital de șase etaje.
Este absolut crucial să mobilizăm toate forțele politice, și la nivel local și la nivel național, pentru a obține aceste fonduri și de anul viitor, să ne putem trata copiii în condiții moderne în noua clădire.”

LĂSAȚI UN MESAJ