Dominic Fritz anunță o veste importantă pentru Timișoara-Capitală Culturală a Europei. Suma importantă pe care Parlamentul a stabilit-o, prin lege, că va fi investită în Timișoara, anul viitor

119
Primarul Timișoarei a făcut, cu puțin timp în urmă, anunțul potrivit căruia Parlamentul României a votat suma necesară susținerii proiectului Timișoara-Capitală Europeană a Culturii.
Este vorba de peste 160 de milioane de lei, bani care vor reveni celor trei instituții implicate în gestionarea acestui proiect.
„Azi, Parlamentul a transmis un semnal important: Timișoara, Capitală Europeană a Culturii este un proiect strategic pentru România.
Camera Deputaților a aprobat legea prin care Capitala Culturală primește o parte din finanțare de la bugetul de stat. Este vorba despre 164 de milioane de lei împărțite între Primărie, CJT și Asociația TM2023. Acești bani vor susține atât investițiile în infrastructura culturală, cât și o parte din programul cultural al anului 2023.
Noi nu am lăsat programul să stagneze, ci am finanțat de la bugetul local, atât investițiile, cât și programul pentru instituțiile și operatorii culturali. Acum, când suntem în linie dreaptă cu pregătirile pentru 2023, o parte din bani vor veni și de la bugetul de stat.
E o veste care ne încurajează că anul viitor va fi unul de succes nu doar pentru Timișoara, ci și pentru vizibilitatea României pe plan european. Sper că mediul politic a înțeles că susținerea Timișoarei este o oportunitate uriașă pentru toată lumea.
Le mulțumesc parlamentarilor și oamenilor politici care au înțeles importanța strategică a acestui titlu și au susținut legea votată azi.„

LĂSAȚI UN MESAJ