12 C
Timișoara
sâmbătă 24 februarie 2024

Dominic Fritz, acuzat de acțiuni deplorabile și de distrugerea transportului public metropolitan!

Conducerea Primăriei Ghiroda anunță că intenționează să se retragă din parteneriatul semnat cu Primăria Timișoara, privind dezvoltarea transportului public metropolitan.

Într-un comunicat de presă primit la redacție, primarul comunei din vecinătatea Timișoarei îl acuză în termeni duri pe Fritz ,,că este deplorabil faptul că acțiunile unui individ aflat într-o poziție de conducere, în speță, Dominic Fritz, ne-au forțat să reacționăm în acest mod”. Iată comunicatul integral primit de la reprezentanții Primăriei Ghiroda:

”Primăria Ghiroda, în calitate de partener în proiectul de achiziție de troleibuze și autobuze
electrice, alături de Timișoara și Dumbrăvița, își înaintează intenția privind posibilitatea retragerii din acest parteneriat.

În urma unei discuții informale cu Consiliul Local Ghiroda pe marginea gestionării deficitare a transportului public, s-a decis elaborarea unui Proiect de Hotărâre privind posibilitatea retragerii comunei Ghiroda din acest parteneriat, proiect care va fi discutat în următoarea ședință de C.L. ce va avea loc săptămâna viitoare.

Este deplorabil faptul că acțiunile unui individ aflat într-o poziție de conducere, în speță Dominic Fritz, ne-au forțat să reacționăm în acest mod. Deciziile sale au dus în mod sistematic către distrugerea transportului metropolitan în Timișoara și în întreaga zonă metropolitană, periclitând colaborarea între instituții și afectând încrederea publicului în administrația locală.

Suntem conștienți că decizia noastră ar implica pierderea finanțării de 12.5 milioane de euro, însă considerăm că în aceste condiții, proiectul s-ar îndrepta într-o direcție care nu ar deservi direct interesele comunității. Nu dorim să fim complici la un plan care ar putea submina viabilitatea serviciilor de transport pentru comunitatea noastră.

În schimb, administrația din Ghiroda rămâne în continuare angajată să îmbunătățească calitatea vieții și să găsească soluții în vederea asigurării accesului la servicii de transport adecvate pentru toți locuitorii săi.

Drept urmare, în urma unei decizii fundamentate și aprofundate, reprezentantul comunei Ghiroda din Consiliul Director al Societății Metropolitane de Transport Timișoara (SMTT) și-a prezentat demisia din acest consiliu vineri, 26.01.2024, ca un act de protest împotriva unor decizii care amenință integritatea și eficiența transportului public metropolitan.

Diminuarea numărului de curse a fost doar unul dintre motivele care au condus la această
demisie. Ne exprimăm în mod categoric opoziția față de orice acțiune care ar putea compromite accesibilitatea și eficiența serviciilor de transport public, în detrimentul comunității”.

Alte subiecte :

Spălări și lucrări la rețelele Aquatim

Luni, 26 februarie, între orele 9-18 se va executa o conectare de conducte la intersecția străzilor Mureș și Meziad. Lucrările fac...

CCIA Timiș continuă sesiunea de înscrieri la programe de formare profesională

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș prin Direcția Instruire, Formare și Perfecționare Profesională organizează cursuri de formare profesională de specializare, calificare...

Lupul polar

Citește și :