Dominic Fritz a mai scăpat de un nume greu din ,,vechea moștenire”

736

Domnic Fritz jubilează că a reușit să scape de directorul regiei, Dragilă. Acesta a condus non-stop, după Revoluție, Regia de Horticultură a orașului. Iată care sunt planurile primăriei în privința politicii „verzi” a Timișoarei:

„Salut decizia de astăzi, a Consiliului de Administrație de la Horticultura de a-l demite pe directorul executiv, cel care, în 30 de ani, a eșuat să vină cu o viziune pentru parcurile și spațiile verzi ale orașului nostru.

Rețeta dezastrului de la Horticultura este una de manual: companie deținută de stat, cu același director de la Revoluție, menținut politic din avânt, în aceeași amorțeală a lipsei de schimbare.
Prețul îl plătim toți: parcuri prost întreținute, lipsa unui plan local de creștere a suprafețelor cu zone verzi, prăbușirea producției și vânzării de arbori și flori și încă o societate comercială abonată la bugetul local pentru a supraviețui.
Decizia de astăzi, a Consiliului de Administrație de la Horticultura este șansa unui nou început. Consiliul Local va organiza un concurs transparent pentru postul de director executiv. Până atunci, Consiliul de Administrație a decis că societatea va fi condusă interimar timp de 4 luni de un manager profesionist, cu experiență de 27 de ani în firme naționale și internaționale. Îi urez noului director, Dan Lucian Rusu, succes în această perioadă de interimat! Rolul său va fi să facă lumină în finanțele și patrimoniul societății.
Noul management va trebui să împingă societatea în secolul XXI, să-i eficientizeze costurile și, foarte important pentru noi, să se reconecteze la tradiția timișoreană a marilor grădinari care au făcut Timișoara verde.
În poze puteți vedea o parte a dezastrului din pepiniera și serele societății.”

Sursa: https://www.facebook.com/100044564763784/posts/473421054153383

LĂSAȚI UN MESAJ