Domeniul în care angajaţii sunt plătiţi aproape la fel de bine ca IT-ştii. Salariul mediu, aproape 1500 euro

83

Au sosit cele mai noi date de la Institutul Naţional de Statistică privind câştigurile salariale medii din România. În luna iulie a acestui an s-a înregistrat o uşoară scădere a salariului mediu brut, dar şi a celui net, faţă de luna precedentă. Dacă ne raportăm însă la luna iulie 2018, câştigul salarial mediu net a înregistrat un salt semnificativ.

Potrivit celor mai recente date publicate de INS, câştigul salarial mediu brut a fost de 5091 lei în luna iulie 2019, cu 36 lei (-0,7%) mai mic decât în luna precedentă. Cât despre câştigul salarial mediu net, acesta a fost de 3119 lei in luna iulie, în scădere faţă de luna precedentă cu 23 lei (-0,7%). Comparativ cu luna iulie a anului precedent, câştigul salarial mediu net a crescut cu 15,2%.

Valorile cele mai mari ale câştigului salarial mediu net s-au înregistrat în activităţi de servicii în tehnologia informaţiei, inclusiv activităţi de servicii informatice (7144 lei), iar cele mai mici în fabricarea articolelor de îmbrăcăminte (1823 lei).
Continuarea pe capital.ro

LĂSAȚI UN MESAJ