Doliu! Veteranul muzicii pop-rock din România a încetat din viață

1615

Respectabil muzician român, Dragoș Vasiliu, care a făcut istorie cu Mondial, prima formație rock românească, s-a stins din viață. Chitarist și compozitor a cărui muncă a inspirat zeci de grupuri și artiști, veteranul chitarist ieșise la pensie ca șef de exploatare transport electric, la RATB.

Apărut în perioada când genul rock era în pionierat și în Occident, iar primele proiecte dedicate genului de la noi erau numite „formații cu chitare”, Mondial s-a lansat la un an după ce Nicolae Ceaușescu a preluat puterea în România, iar după câțiva ani deja reprezenta țara noastră în turnee în afara granițelor.

Ce a adus un nou suflu în pop-rockul românesc din acea perioadă, care a lansat melodii pe care au dansat multe generații, amintim „Iubire, bibelou de porțelan”, „Romanță fără ecou”, „Atât de fragedă”, „De va veni la tine vântul”, „Orbul”, „Omule”, „De va veni la tine vântul”, Mondial a activat cu Dragoș Vasiliu până la jumătatea anilor ‘70, când artistul a hotărât să profeseze meseria de inginer.

A mai urcat pe scenă alături de o parte din noua generație de artiști la festivalurile ce au evocat formația sa de suflet, chiar dacă trecuseră în neființă mulți din colegii săi de la începuturile grupului -Gabriel Drăgan (1995), Iuliu Merca (1999) și Romeo Vanica (2014). De asemenea, în ultimii ani, a fost un membru activ al evenimentelor muzicale în special cele de la Casa de cultură a Studenților din București.

Trupul neînsuflețit al lui Dragoș Vasiliu va fi înhumat joi, ora 11.00, la Cimitirul din Chiajna.

sursa: libertatea.ro

LĂSAȚI UN MESAJ