Doliu în șahul timișorean, marea campioană Cristina Adela Foișor s-a stins

432

Șahul timișorean și cel românesc sunt în stare de șoc după ce una dintre marile jucătoare s-a stins din viață. Marea maestră Cristina Adela Foișor a plecat dintre noi.

S-a stins după o luptă inegală cu o boală necruțătoare unul dintre jucătorii importanți din șahul românesc. Cristina Foișor, în vârstă de 49 de ani, a lăsat șahul mai sărac. Starea ei se agravase de câteva zile, fiind internată în comă la Spitalul Județean din Timișoara, iar duminică inima ei a încetat să bată.

”A fost cea mai importantă şahistă a noastră, care prin performanţele sale a adus glorie clubului, oraşului Timişoara şi României. Multiplele titluri la individual şi pe echipe, prestaţiile excepţionale în echipele naţionale şi olimpice, medaliile (una de aur şi două de argint) la Cupa Campionilor Europeni stau mărturie. Dar, pe lângă acestea, Cristina a fost un om de mare calitate şi sensibilitate, un spirit ales şi un suflet nobil”, a anunţat clubul pentru care a cules cele mai multe medalii, AEM-Luxten Timişoara.

Cristina Foișor a obținut cinci titluri naționale la senioare și trei la junioare individual și nenumărate medalii pe echipe. A participat din 1988 la 14 Olimpiade de șah, a cucerit o medalie de aur și două de argint la Cupa Campionilor Europeni cu echipa AEM-ului și a avut cele mai multe calificări la Campionatul Mondial feminin.

În data de 20 februarie trebuia să facă deplasarea la Teheran cu lotul României pentru o nouă participare la Campionatul Mondial.

 

LĂSAȚI UN MESAJ