Doliu în lumea muzicii

51

Doliu în lumea muzicii. Un celebru compozitor s-a stins din viață. Este vorba despre compozitorul şi dirijorul Remus Georgescu. Potrivit ultimelor informații, acesta a încetat din viaţă în cursul zilei de vineri, la vârsta de 89 de ani.

Tragicul anunț a fost făcut de managerul Filarmonicii Banatul, Ioan Coriolan Gârboni, într-o postare pe pagina personală de Facebook.

Acest a transmis condoleanțe familiei, fără a preciza însă care a fost cauza morții compozitorului.

„Astăzi a încetat din viaţă un mare artist, dirijor, compozitor, director şi ctitor al filarmonicii noastre, maestrul Remus Georgescu. Dumnezeu să-l odihnească!”, a anunţat managerul Filarmonicii Banatul, Ioan Coriolan Gârboni, pe pagina de facebook.

Remus Georgescu s-a născut la Timișoara a absolvit Conservatorul ”Ciprian Porumbescu” din Bucureşti, dar a urmat şi studii de specializare în Statele Unite ale Americii.

Întreaga sa activitate l-a făcut să devină o adevărată legendă în lumea compozitorilor. Astfel, în anul 2017, maestrului Remus Georgescu i-a fost decernat titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii de Vest Timişoara (UVT), cu prilejul împlinirii vârstei de 85 de ani, fiind primul muzician român care a primit această distincţie din partea instituţiei academice.
Sursa: Capital

LĂSAȚI UN MESAJ