Doliu în fotbalul românesc. A murit Ionuț Popa

659

Ionuț Popa s-a stins din viață în această dimineață, la vârsta de 67 de ani, la secția ATI din cadrului Spitalului Clinic Județean Arad. Internat în urmă cu două săptămâni, în urma unui stop-cardiorespirator, fostul antrenor nu și-a mai revenit de atunci din comă.

În dimineața aceasta, „Mister”, cum îi spuneau jucătorii pe care i-a antrenat, a suferit un nou stop-cardiorespirator, iar medicii nu l-au mai putut resuscita. Ionuț Popa a pregătit, printre altele, FC Bihor, Poli Iași, CS Miovei, UTA și ACS Poli Timișoara.

Cu cei din urmă a reușit o performanță remarcabilă, după ce a reușit să salveze echipa de la retrogradarea din prima ligă, deși gruparea alb-violetă pornise cu o penalizare de  14 puncte. ACS Poli a depășit-o atunci, întrun baraj cu dublă manșă chiar pe UTA. De altfel, Bătrâna Doamnă a fost ultima echipă pe care a pregătit-o. Ultimul meci în care Ionuț Popa a stat pe banca „Bătrânei Doamne” a fost cel cu ACS Poli, fosta sa echipă, la Arad, pe 9 martie 2019, când arădenii se impuneau cu 2-1.

La scurt timp, antrenorul a aflat că are grave probleme de sănătate, din cauza unor tumori  inoperabile, apărute pe creier.

Născut la Pesac, în judeţul Arad, la data de 17 aprilie 1953, Ionuț Popa a fost jucător la Poli Timișoara, Unirea Sânnicolau Mare, Brăila, Vagonul Arad, Aurul Brad sau Victoria Ineu, iar ca antrenor a început la Victoria Ineu, și a pregătit echipe ca Zădăreni, Strungul Arad, UTA Arad, Motorul, Telecom, Pecica sau Indagrara.

A revenit și a promovat în Liga 1 cu UTA, apoi a trecut la FC Bihor, Jiul Petroșani, Politehnica Iași, CSMS Iași, CS Mioveni, Național Sebiș, Șoimii Pâncota și ACS Poli Timișoara. Ultima echipă pe care a condus-o a fost echipa sa de suflet, UTA Arad, pe care a preluat-o în aprilie 2018 și de care s-a despărțit oficial în iunie 2019.

Ultimul meci în care Ionuț Popa a stat pe bancă la UTA a fost cel cu ACS Poli, fosta sa echipă, la Arad, pe 9 martie 2019. UTA s-a impus cu 2-1.

La data de 17 aprilie 2020, Ionuț Popa a împlinit 67 de ani.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

 

LĂSAȚI UN MESAJ