Doi turiști români aflați în Grecia, confirmați cu coronavirus. Testarea la frontieră se face în continuare aleatoriu

49
Doi turiști români aflați în Insula Thassos și în Paralia Katerini au fost confirmați cu coronavirus, a anunțat joi Ministerul român de Externe. Autoritățile mai anunță că testarea la intrarea în Grecia se face în continuare aleatoriu, în limita numărului de teste disponibile, și că a fost modificată procedura în cazul turiștilor care sunt testați pentru COVID-19.
Potrivit datelor comunicate astăzi de către autoritățile locale elene Consulatului General al României la Salonic, un român aflat în Insula Thassos și un alt cetățean român aflat în Paralia Katerini au fost testați pozitiv pentru infecția cu noul coronavirus.
Românul aflat în insula Thassos a fost deja transferat în unitatea hotelieră special destinată pentru carantină, iar starea sa de sănătate este bună. Celălalt turist din România, aflat în Paralia Katerini, a contactat telefonic Consulatul General la Salonic, semnalând că a fost anunțat de autoritățile elene asupra rezultatului pozitiv la testarea făcută la intrarea în Grecia. Starea acestuia de sănătate este, de asemenea, bună, precizează MAE.
Noua procedură în cazul turiștilor care sunt testați pentru COVID-19 la intrarea în Grecia
Potrivit informațiilor actualizate disponibile pe pagina https://travel.gov.gr, procedura aplicabilă turiștilor care sunt testați pentru infecția cu COVID-19 la intrarea pe teritoriul Greciei a fost modificată. Astfel, după efectuarea testării, persoanele în cauză își vor continua călătoria către destinația finală în așteptarea rezultatului, care este comunicat în 24 de ore. Autoritățile elene recomandă ca, până la comunicarea rezultatului, persoanele testate să păstreze distanțarea fizică, să respecte recomandările adoptate la nivel local și să își monitorizeze starea de sănătate pentru identificarea unor eventuale simptome specifice infecției cu coronavirus. Persoanele testate vor fi contactate doar în cazul unui rezultat pozitiv.

LĂSAȚI UN MESAJ