Doi primari din vestul țării se bat pentru mutarea Universității Central Europene de la Budapesta în orașul pe care-l păstoresc!

582

Universitatea Central-Europeană, creată la Budapesta de miliardarul american George Soros, are mari șanse de a se muta într-un oraș din vestul țării. Primarul Gheorghe Falcă a făcut déjà primul pas și a cerut mutarea Universității Central-Europene de la Budapesta la Arad

Falcă propune rectorului Universităţii o ofertă avantajoasă pentru relocarea acesteia în municipiul de pe Mureș. Edilul a precizat pentru Radio Timișoara că municipalitatea a găsit două clădiri pe care le poate oferi universităţii, în suprafaţă de peste 6.000 de metri pătraţi. Mai mult, Gheroghe Falcă, dă asigurări că universitatea ar urma să primească spaţii şi în Cetatea Aradului, în momentul în care obiectivul va intra în circuitul civil, peste câţiva ani.

După ce primarul Aradului, Gheorghe Falcă, a făcut o ofertă oficială pentru relocarea universităţii fondate de George Soros în municipiul de pe Mureş, primarul municipiului Oradea, Ilie Bolojan, îi urmează exemplul.

Bolojan crede că ar fi o idee bună să facă o ofertă acestei universităţi pentru a funcţiona în viitor la Oradea. Edilul este sigur că oraşul ar câştiga un centru de excelenţă cu deschidere internaţională pentru municipiu şi ar dovedi încă o dată vocaţia central-europeană a oraşului Oradea.

1 COMENTARIU

  1. Ilie al lui Bolojan din Oradea, primar: „ar dovedi încă o dată vocaţia central-europeană a oraşului Oradea”

    In ce – Doamne, iarta-ma! – consta ceea ce acest Bolojan numeste „vocaţia central-europeană”?! Suntem in anul 2017, s-au mai trezit si cetatenii acestei tari, nu mai sunt, ca in urma cu 27 de ani, niste ignoranti care doar ce au scapat de „socialismul triumfator” cu care i-a cadorisit „Marele prieten de la Rasarit” si, obisnuiti cu limbajul de lemn, au imbratisat rapid „vocatia occidentala”, „vocatia central-europeana” si alte asemenea cretinisme. Astazi, de bine, de rau, stim cu ce se mananca „vocatiile” astea. De „vocatia romaneasca” a auzit BoloVanul asta? Nu de alta, dar celelalte popoare ale Europei isi au propriile vocatii, numai in Romania sunt cetateni cu complexe de inferioritate si (dez)orientati, care isi cauta „vocatia” te si miri pe unde, pana si prin benzinariile din Ungaria…

LĂSAȚI UN MESAJ