Doi membri au părăsit board-ul de conducere al TM 2021

80

Unul dintre membrii board-ului de conducere al Asociaţiei TM 2021, Mihai Gafencu, prezent în calitate de reprezentant al sectorului Industriilor Culturale și Creative, şi-a anunţat demisia din funcţia deţinută. Odată cu plecarea sa vine și cea a lui Ion Caramitru, care a părăsit Asociația încă din iunie, dar decizia sa nu a fost anunțată la acea vreme.

Reprezentantul industriilor culturale în cadrul Timișoara 2021, Mihai Gafencu, a explicat pe larg motivele demisiei, acuzând mișcările din ultima perioadă ale primarului Nicolae Robu.

”Noi trebuie să dorim ca acest oraș să aibă o singură tabără – cea a succesului proiectului depus de un grup larg și care, actualmente, a fost asumat de doar 2 persoane dintre cele ce au participat la scrierea lui. Scandalurile din presă, necolegialitatea unor păreri, atacurile nedrepte, părtinirea, ce nu au loc in munca unui ONG ce are astfel de nume dar și un buget considerabil, m-au făcut să mă simt străin de felul în care merg lucrurile, în mod repetat.

Actual, după ce documente clare depuse de cenzori și de auditori externi de marcă nu au adus schimbarea în esența administrării banilor, regularizarea nefirescului prezent ca decizie într-o singură semnătură, dar mai ales neanalizarea unor răspunderi privind această stare de fapt, mă fac să-mi doresc să nu mai particip la acest tip de conducere, unde rostul meu nu mai este clar.

Felul în care se atribuie fonduri actorilor din lumea artistică, independenții cum sunt numiți, modul în care nu e clară partajarea banilor, precum și alte cereri nesatisfăcute ale concețățenilor pe care-i reprezint, mă fac să văd clar că rolul meu nu mai e în acest proiect al orașului meu. Curajoasa, dar aproape imposibila (juridic) dorință de anulare a structurii ce a câștigat titlul, este admirabilă, dar sortită, opiniez, unui eșec”, a scris Gafencu.

LĂSAȚI UN MESAJ