Doi hoţi şi doi vandali au ajuns pe mâna poliţiştilor, în vestul țării

112

Razie de amploare, miercuri, în zona Tileagd, unde echipaje comune de poliţişti, jandarmi şi reprezentanţi ai Poliţiei Transporturi Feroviare, au „periat” mai multe localităţi aparţinătoare.

Operaţiunea s-a derulat miercuri, între orele 5 şi 10, fiind implicaţi poliţiştii Serviciului de Ordine Publică, împreună cu poliţiştii Serviciului Criminalistic, poliţişti rutieri din cadrul Poliţiei Oraş Aleşd, de la Secţiea 7 de Poliţie Rurală Tileagd, reprezentanţi ai Serviciului Judeţean de Poliţie Transporturi Bihor şi ai Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Bihor.

Controale în tren şi pe şosele

Poliţiştii au acţionat pe raza Secţiei 7 de Poliţie Rurală Tileagd, în localităţile Lugaşu de Jos, Tileagd, Brusturi, Ţeţchea şi Vârgiorog, pentru a preveni şi combate infracţionalitatea rurală, delictele silvice, pentru siguranţa traficului rutier şi pentru menţinerea climatului de ordine şi linişte publică în rândul comunităţilor locale.

Potrivit unui comunicat transmis, joi, de Biroul de Presă al Poliţiei Bihor, în cadrul acţiunii au fost legitimate 52 de persoane, au fost controlate 30 de autovehicule, un tren de persoane, au fost verificaţi opt agenţi de pază şi au fost efectuate controale la două societăţi comerciale.

„Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 11 sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 7.060 lei. Totodată, au fost ridicaţi în vederea confiscării 7,68 metri cubi de lemn rotund, specia fag şi 12,8 metri cubi de lemne de foc, specia fag, în valoare totală de 3.025 lei, fără documente legale de provenienţă şi transport”, se arată în informarea transmisă.

I-au prins!

În timpul operaţiunii, poliţiştii au reuşit să pună „mâna” şi pe patru bărbaţi din zonă, căutaţi pentru diverse infracţiuni. Este vorba despre doi localnici din Tileagd, în vârstă de 45 şi 68 de ani, bănuiţi de distrugere, după ce, pe 19 octombrie 2017, au înţepat două anvelope montate pe un autoturism parcat în faţa unui imobil din Tileagd, dar şi doi tineri, unul în vârstă 20 ani iar cel de-al doilea un copil de 11 ani, acuzaţi de furturi.

„Ambii sunt din Tileagd şi bănuiţi că la 24 aprilie ar fi escaladat gardul unui imobil din Tileagd, ar fi pătruns în locuinţă şi ar fi sustras încalţăminte, îmbrăcăminte, un telefon mobil, diverse unelte şi alte bunurui, provocând un prejudiciu total estimat la 1.500 lei”, se precizează în comunicat.

Totodată, cei doi sunt bănuiţi că, în noaptea de 3 spre 4 iunie, ar fi pătruns prin escaladarea unei ferestre într-un alt imobil din Tileagd şi ar fi sustras un televizor, două ceasuri de mână, un telefon mobil şi alte bunuri, provocând un prejudiciu total în valoare estimată la 3.000 lei.

„Poliţiştii din Tileagd continuă cercetările în fiecare dintre cazuri”, mai spun poliţiştii.

Sursă: ebihoreanul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ