Doi corporatiști au creat taxiul… pentru haine murdare, la Timișoara

124

Un cuplu de tineri finanțiști angajați în multinaționale a deschis la Timișoara o platformă de preluare gratuită, de la birou sau de acasă, a comenzilor de curățat haine. Antreprenorii au folosit o finanțare din fonduri europene.

Afacerea, pornită cu o finanțare europeană nerambursabilă, de aproape 33.000 de euro, face o promisiune atractivă mai ales pentru corporatiștii care nu prea au timp de spălat, călcat sau plimbat haine prin oraș: preia gratuit comenzile de curățătorie din zone prestabilite, cu spații numeroase de birouri și le înapoiază curățate și călcate în maxim 3 zile lucrătoare.

Oamenii ocupați, care petrec mult timp pe la birou ar fi un segment de clienți. Un alt segment, spun antreprenorii, ar fi mici afaceri din domeniul HORECA (pensiuni, organizatori de evenimente) ori grădinițe private sau publice.

Ideea preluării din zone prestabilite, de birouri, are mai multe ținte. Pe de o parte, antreprenorii își scutesc clienții de două deplasări (predarea/preluarea hainelor) mutând colectarea și predarea mai aproape de mușterii.

Apoi, în loc de un singur punct de colectare/livrare – amenajat de obicei, în spațiul propriu – antreprenorii pot organiza, flexibil, mai multe puncte, pe un traseu optimizat în funcție de comenzi.

După cum apare pe website, afacerea are acum cinci zone de preluare/livrare și un calendar pe zilele lucrătoare din săptămână. Greul logistic îl duce, deocamdată, Rufina-mobilul, un fel de taxi modificat pentru serviciile de preluări/livrări.

Soții Anca și Ovidiu Nimigean – ea doctorand în contabilitate, el expert contabil la o multinațională – au înființat firma în aprilie 2019 dar afacerea a pornit efectiv abia de o lună.

Odată cu primele comenzi de la clienți, antreprenorii spun că au început, deja, să ajusteze primele detalii operaționale: POS-ul mobil, pentru plata cu cardul, noi parteneriate, optimizări de trasee și zone de preluare/predare.

Întreaga poveste, pe startupcafe.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ