34 C
Timișoara
vineri 21 iunie 2024

Doi artiști celebri au mărturisit că au interdicție să intre în Ucraina. Amândoi sunt considerați spioni ai rușilor!

Prezent în Buzău, cu ocazia festivalului BIAF 2022, actorul și regizorul Michele Placido a declarat în premieră că are interdicție de a intra în Ucraina, după ce ar fi fost declarat spion al Rusiei, împreună cu celebrul cântăreț Albano.

Michele Placido, actorul care i-a dat viață comisarului Corrado Cattani în serialul „Caracatița”, se află zilele acestea la Buzău, ca oaspete de onoare al Festivalului „Buzău International Arts Festival” (BIAF) 2022.

Sâmbătă, Michele Placido a ajuns la Palatul Comunal din Buzău pentru a susține o conferință de presă. Actorul italian a vorbit atât despre primirea călduroasă, cât și despre dialogul cu gazdele în urma căruia a putut afla mai multe despre actorii români și cinematografia românească.

Actorul care l-a interpretat pe comisarul Cattani, din „La Piovra”, a declarat că a fost impresionat de filmul „Moartea domnului Lăzărescu”, regizat de Cristi Puiu.

Rugat să comenteze cum este influențată cinematografia de marile crize de moment ale omenirii, precum pandemia de Covid-19 și războiul din Ucraina, artistul italian a făcut o mărturisire în premieră, prin care a dorit să sugereze că actul politic dăunează culturii.

„Cu patru ani în urmă, pe vremea fostului președinte (Petro Poroșenko – n.red.), Ambasada Italiei a primit o scrisoare în care cântărețul Albano, un alt cântăreț și regizorul Michele Placido erau declarați spioni ai Rusiei. Eu nu pot să intru în Ucraina în acest moment.(…) Atunci, cântărețul Albano a protestat și după aceea cred că l-au și iertat, dar eu nu am răspuns niciodată. De fapt, ar fi fost interesant să fiu spion al Rusiei, poate așa aș fi rezolvat multe probleme politice. E prima dată când spun aceste lucruri”, a declarat Michele Placido în conferința de presă de la Buzău.

Mai târziu, Michele Placido a ajuns la Teatrul „George Ciprian” pentru a participa la o sesiune de întrebări după proiecția unuia dintre cele mai noi filme ale sale, „Isolation”.

Michele Placido s-a născut în 1946. A studiat actoria la Centro Sperimentale di Cinematografia din Roma şi la Academia de Arte Dramatice. Și-a făcut debutul în actorie în 1969, în spectacolul de teatru Visul unei nopţi de vară.

Doi ani mai târziu, şi-a început cariera în film, lucrând cu regizori precum Luigi Comencini, Mario Monicelli, Salvatore Samperi, Damiano Damiani, Francesco Rosi, Walerian Borowczyk, Marco Bellocchio şi Carlo Lizzani. Primul său mare succes a venit odată cu rolul soldatului Paolo Passeri, în Marcia trionfale (1976), rol care i-a și adus un trofeu David di Donatello – premiile industriei de film din Italia.

În 1979, Michele Placido a obţinut Ursul de Argint pentru Cel mai Bun Actor la Festivalul de Film de la Berlin, pentru rolul său din filmul Ernesto (Salvatore Samperi).

În anii ’70, a apărut în mai multe filme de televiziune, însă anul 1983 reprezintă startul unei cariere strălucite în seriale TV, prin rolul care l-a făcut celebru – cel al comisarului Corrado Cattani din seria Caracatiţa / La Piovra. La începutul acestui an, a revenit pe scenă, în rolul lui Willy Loman, din ”Moartea unui comis-voiajor”.

Sursa: https://adevarul.ro/

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Grupul Maxagro și evoluția sa, în prezentare

„Cred că secretul nostru este că ne susținem unii pe alții, tot timpul”, a spus Alexandra Zifceak, manager în cadrul grupului Maxagro, prezentă la...

,,Vă garantez că nu o să fac o zi de pușcărie”. Cum s-a umplut de ridicol și vinovăție justiția din România în cazul Mario...

„Eu nu mai vreau să aud de România cât voi trăi. Vă garantez că nu o să fac o zi de pușcărie”, spunea Mario...

Citește și :