Doi actori de calibru din politica timișeană se „încălzesc” pentru alegeri ca independenți!

613

Amândoi politicienii de care facem vorbire au jucat roluri importante în politica din Timiș, vreme de aproape două decenii. Au intrat când erau foarte tineri în politica locală, astfel încât nici în momentul de față nu sunt tocmai „bătrăni”! Din acest motiv, în pofida faptului că astăzi joacă mai degrabă în liga secundă a fenomenului cu pricina, cele două personaje nu par deloc dispuse să-și încheie cariera la nici 50 de ani. Dacă nu ați ghicit, este vorba de Adrian Orza, fost viceprimar al Timișoarei vreme de trei mandate, respectiv de Ovidiu Drăgănescu, fost și el, vreme de câțiva ani buni, președinte al PNL Timiș și prefect al județului cu același nume în mandatul 2005 -2009.

adrian orza_5Dacă Adrian Orza a anunțat public că va candida ca independent la Primăria Timișoarei, (după ce s-a vehiculat o vreme că va fi candidatul ALDE Timiș la respectiva postură), Ovidiu Drăgănescu pare tentat, la rândul său, deși nu a anunțat public acest lucru, să candideze ca independent fie pentru Consiliul Local Timișoara, fie, la toamnă, la alegerile parlamentare, probabil, pentru un alt partid politic în afară de PNL.

În interiorul căruia, (deși este membru PNL încă de la reînființarea filialei, în februarie 1990!), după conflictele majore avute în ultima perioadă cu liderul județean Nicolae Robu, oricum pare că nu se mai regăsește mai deloc.

Draganescu 1Cert este că ambii politicieni au fost contactați deja de mai multe formațiuni politice de mici dimensiuni, ce-i drept, de tipul ALDE, cum aminteam mai sus în cazul lui Orza, dar și PND, (condus la centru de avocatul-parlamentar Daniel Fenechiu) în ce-l priveşte pe Drăgănescu.

Însă, măcar până la alegerile locale, cei doi nu se arată dispuși să treacă cu arme și bagaje în tabăra altor partide politice, după ce, spre deosebire de atâția vajnici politruci de mâna a doua, și unul și celălalt au demonstrat fidelitate și consecvență în traseul lor politic de până astazi.

LĂSAȚI UN MESAJ