Doar un punct la aniversare; ACS Poli – Gaz Metan 1-1

96

ACS Poli nu și-a oferit decât o remiză în ziua în care simbolul fotbalului timișorean aniversează 96 de ani. Violeții au șchiopătat în disputa cu Gaz Metan Mediaș, una încheiată luni seara la egalitate pentru a patra oară la rând cu 1-1.

În ultima reprezentanție pe teren propriu din acest an, ACS Poli a oferit puțin fotbal. Nici adversara timișorenilor nu a fost mai generoasă și meciul cu Gaz Metan Mediaș poate fi considerat unul dintre cele slabe ale acestui campionat. Violeții aveau toate motivele să forțeze victoria, era o zi specială pentru suflarea fotbalistică alb-violetă – aniversarea a 96 de ani. În plus, poziția din clasament îi oferea statutul de favorită.

Convulsiile din vestiarul violeților – greva de sâmbătă a jucătorilor și trecerea pe linie moartă a croatului Soljic pentru evoluțiile sale suspecte – și-au lăsat urme adânci și bănățenii nu au avut prea mult chef de fotbal. Asta și în condițiile destulor absențe din formula de start. Rămâne un punct câștigat cu care Poli stă departe de zona fierbinte a clasamentului. Trupa lui Popa este neînvinsă de cinci etape în care a adunat doar șapte puncte.

Pe un Dan Păltinișanu dezolant de gol, Octavian Drăghici a deschis tabela după numai trei minute. Atacantul polist s-a aflat la locul potrivit, în momentul potrivit și a pus latul la așezarea lui Ciucur pentru 1-0. Debut perfect de partidă pentru violeți, care și-au ușurat mult misiunea în prima repriză prin acest gol rapid.

De aici încolo jocul a curs în direcția dorită de echipa lui Ionuț Popa, adică la trecerea timpului. Gazul a căutat să revină în joc și a fost aproape să reușească după jumătate de oră; Straton a avut o intervenție salutară la șutul lui Buziuc din 8 metri. În rest misiunea celor două formații de a juca fotbal a fost de multe ori influențată de terenul greu.

Medieșenii au egalat la două minute după pauză, după o gafă a lui Crețu și Straton care s-au invitat la o minge în adâncime și Golubovic a marcat pentru 1-1. Iar de aici încolo am asistat la o chinuială de fotbal pe un teren din ce în ce mai greu și mai deloc practicabil. Gazdele s-au străduit să construiască dar mijlocul nu a produs nimic. Abia în minutul 69 am notat prima șutul spre poarta Mediașului, autor Curjuric. Șase minute mai târziu, Straton a boxat în ultima clipă o centrare care căpătase o traiectorie ciudată.

Și cu aceste două situații de a marca, partida dintre ACS Poli și Gaz Metan Mediaș s-a încheiat la egalitate, 1-1. Timișoara ajunge la 25 de puncte și își păstrează locul 9 la 12 lungimi de prima poziție cu emoții ocupată chiar de Gaz Metan.

ACS Poli: Straton – Crețu (min. 64 – Haruț), Bocșan, Melinte, Străuț – Vașvari, Artean – Munteanu, Bîrnoi (min. 64 – Curjuric), Ciucur – Drăghici (min. 85 – Croitoru).

Timișoara încheie anul 2017 cu două dueluri tari în Liga I. Mai întâi în Gruia (9 decembrie), cu liderul CFR Cluj, iar apoi acasă cu Dinamo București (18 decembrie). La primul vor absenta cert Melinte și Munteanu, ambii suspendați după galbenele încasate luni seara.

 

LĂSAȚI UN MESAJ