Doar remiză cu ultima clasată în Liga I

75

Timișoara a pierdut două puncte în deplasarea de la Ploiești contra lanternei Juventus. ACS Poli a avut victoria în mână dar a irosit avantajul și a obținut o remiză ce nu poate să o mulțumească.

Partida de pe Ilie Oană din Ploiești a tras cortina peste etapa a 17-a a Ligii I. Ultima clasată, Juventus București, și ACS Poli au încheiat la egalitate 1-1, într-un joc a cărui coordonate au stat în primele 10 minute și ultimele 10 minute. Bănățenii conduși de Ionuț Popa au punctat primii printr-o super execuție a lui Abraw și au avut de mai multe ori ocazia să închidă jocul. Nu au făcut-o și asta avea să îi coste două puncte pentru că bucureștenii au semnat egalarea în minutul 80.

Start perfect de partidă pentru oaspeți, care au deschis scorul după exact 10 minute. Africanul Abraw și-a trecut în cont al doilea său gol în tricoul lui Poli cu o execuție superbă; un șut de la 20 de metri care a nimerit vinclul porții bucureștenilor: 0-1.

A fost singura ocazie clară a primei reprize pentru că Munteanu, Mailat sau Curjuric au irosit șarjele ofensive ale timișorenilor. La poarta lui Curileac ocaziile au apărut abia în final de repriză. Mai întâi la intervenția lui Melinte, care a fost aproape de autogol în fața propriei porți, în minutul 37. Iar două minute mai târziu Benga a reluat prea slab pentru a-l învinge pe golakeeperul timișorean din 7 metri. În minutul 44, Țigănașu l-a blocat pe Măzărache lângă bară după un balon deviat în careul lui Poli.

Partea secundă a avut un al ritm; ambele echipe au căutat să marcheze. Gazdele ca să revină în joc, iar elevii lui Ionuț Popa încercau să închidă meciul. Presiunea a crescut la poarta lui Curileac, în timp ce Abraw și Vașvari au avut golul de 2-0 în picior în primele 20 de minute.

În minutul 76, Abraw a rata o ocazie imensă; liber în careul advers a ratat ținta de puțin. Peste un minut Curileac a fost atent la șutul lui Țâră. Portarul oaspeților nu a mai avut ce face când mai erau 9 minute. Țâră a primit la marginea careului și a fost blocat de Curileac, iar mingea a ricoșat la Dzalamidze care a marcat în poarta goală: 1-1.

Tot africanul din atacul lui Poli a avut o ultimă șansă de a aduce victoria; a fost găsit liber în 7 metri dar a reluat slab cu capul deși era nemarcat. În minutele de prelungire Mailat a avut un șut sănătos ce l-a întrebuințat pe Drăghia, iar la faza următoare Curileac a intuit lobul lui Țâră. Final 1-1. Este totusi al treilea rezultat pozitiv pentru Poli, dupa victoria cu concitadina ASU din Cupa si cea cu Astra din Liga I.

Cu 22 de puncte Poli rămâne pe poziția a opta, la trei lungimi de zona play-offului. Liga I de fotbal se întrerupe pentru 10 zile din cauza meciurilor internaționale din calendarul FIFA. Următorul joc pentru ACS e programat în 17 noiembrie, acasă cu FC Botoșani.

ACS Poli: Curileac – Țigănașu, Cânu, Melinte, Ciucur – Artean, Vașvari – Mailat, Curjuric (min. 77, Croitoru), Munteanu (min. 67, Străuț) – Abraw (min. 86, Doman).

 

LĂSAȚI UN MESAJ