Doar la noi se poate întâmpla așa ceva! Lucrările la autostrada Lugoj – Deva avansează… înapoi!

1324

Oficialii Ministerului Transporturilor îşi pun speranţe că şi lotul 4 din autostrada Lugoj-Deva ar putea fi deschis traficului tot în acest an. În realitate, până în prezent sunt realizate numai jumătate din lucrări. Astfel, un proiect de autostradă început în vara anului 2011, ajuns abia la 50% din faza de construcţie, se anunţă a fi finalizat în următoarele patru luni.

În cei şase ani de la demararea proiectului, lucrările lotului 4 din autostrada Lugoj-Deva au fost oprite pentru că nu exista autorizaţie de construcţie, iar, pe aliniamentul autostrăzii, constructorul a dat peste un cimitir, o haldă de steril, o peşteră cu lilieci şi, mai nou, un stâlp de înaltă tensiune. Astăzi, conform datelor Companie Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, stadiul fizic al lucrărilor este de 55,5%, iar stadiul financiar este de 43,4%. În luna august, lucrările au avansat cu 2% faţă de luna trecută.

Surprinzător, stadiul real al lucrărilor pentru lotul 3 din autostrada Lugoj-Deva a scăzut cu aproximativ 5%. După ce în luna iulie, oficialii CNAIR au anunţat că proiectul a ajuns într-un stadiu fizic de 80%, în august a fost raportat un progres de numai 74,5%. CNAIR explică că stadiul fizic al lucrărilor, de 74,5%, este recalculat, raportat la lucrările suplimentare impuse prin Acordul de Mediu.

LĂSAȚI UN MESAJ