Doar câteva cereri de demitere a Avocatului Poporului, la Timişoara

233

Nu foarte mulţi timişoreni au răspuns apelului partidului M10 de a depune plângeri împotriva Avocatului Poporului. Doar aproximativ 15 oameni au trecut, miercuri după-masă, pe la sediul Prefecturii Timiş, unde se află şi biroul Avocatului Poporului, pentru a depune plângeri prin care solicită demisia lui Victor Ciorbea.

Printre nemulţumirile timişorenilor se află declaraţiile lui Victor Ciorbea care încearcă să elimine din lege articolul care, în prezent, le interzice oamenilor politici să facă parte din Guvern dacă au condamnări penale.

„Nu este o manifestare, nu este nici măcar protest. Pur şi simplu a fost o chemare către cetăţenii Timişului care sunt nemulţumiţi de activitatea Avocatului Poporului, să vină să depună plângeri în nume personal, cereri pentru demiterea acestui reprezentant al poporului. Declaraţiile legate de cazul Dragnea sunt utima chestiune care ne-a nemulţumit, dar toată activitatea lui, de la numire, este jalnică”, a declarat Ioana Constantinescu, membru M10.

Unul dintre timişorenii care a depus plângere spune că „Avocatul Poporului nu este reprezentantul poporului, ci a clasei politice”.

Un altul este supărat pe intenţia de promulgare a legii amnistiei.

„Una este să graţiezi o babă de 90 de ani şi alta să amnistiezi hoţii din politică”, a spus acesta.

LĂSAȚI UN MESAJ