Distracție pe cinste, doar cu buletinul! Bănățenii, așteptați la un mare festival, la sfârșitul săptămânii!

429

Un festival de o factură cu totul deosebită are loc în acest sfârșit de săptămână pe malul râului Caraș, între 28 și 30 iulie. Acolo va fi plin de evenimente artistice și recreative pentru tinerii de toate vârstele.

Este vorba de festivalul Way Of Life care se ține lângă localitatea Straža ( Straja) din Banatul de Sud din Serbia. Localitatea se află la o distanța de circa 15 kilometri între Vârșeț și Biserica Albă (Vršac și Bela Crkva).

La eveniment vor fi o multitudine de arte alternative, concentrate în lunca de pe malul apei. Cei dornici pot participa la ateliere de pictură, modelaj în lut sau la un workshop pe teme de cinematografie. De asemenea, cei ce cred că au înclinații spre creativitate, le pot verifica la body painting, instalație, yoga, teatru în labirint sau spectacole de foc. Nu lipsesc nici activitățile destinate celor care se pricep la hipnoza, masaj sau alte forme de terapii.

O parte din protagoniștii ce vor incinge atmosfera se cunosc deja: Bitkit, Tropical Bleyage, Pulsar, Spirit Architect, Aioaska, BPM, Tristate, Opsy, DigiCult, Goasia, Boom Shankar, Carina, Sarmati sau Champa.

La scenele amenajate vor concerta mai multe trupe, majoritatea din Serbia, dar și din Rusia și alte țări. Preponderent vor fi formații de muzică alternativă, electro, psychedelic, dar și DJ veniți cam din toată lumea. Până acum, se știe de prezența unor artiști din Chile, Austria, Belgia, Germania, Norvegia, Marea Britanie, Croaţia, Macedonia.

Partea cea mai interesantă este că toată lumea ce poate prezenta un act de identitate sau un pașaport românesc are acces gratuit, în baza faptului că România este invitatul de onoare la această ediție. Gratuitatea se referă și la locurile de campare, parcare sau acces la tiroliană.

Este un mai vechi obicei al organizatorilor W.O.L.F. ca, în fiecare an, câte o țară să nu plătescă biletele de intrare pentru a strânge legăturile de prietenie între diverse nații și de a arăta Serbia în lume și cu acestă față culturală.

Este de mare laudă modul deosebit în care știe Primăria și Organizația de Turism din Vârşeţ să își promoveze acțiunile pe care le intreprind. Poate ar fi bine să mai vadă și să învețe și cei de la noi cum se face un lucru serios și cu mare tragere de inimă. Acolo unde este drag de cultură și de muzică, niciun mic amănunt nu este lăsat la voia hazardului.

Românii dornici de trei zile de distracție în natură pot ajunge la Straja, atât pe la Stamora Moravița, cât și pe la Vama Naidăș.

Pentru mai multe informații se poate accesa site-ul oficial al festivalului W.O.L.F.
www.wayoflifefest.org

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.