Distracția din Piața Operei sub semnul penelor de curent – foto-video

276

Prima zi de decembrie a reprezentat în prima parte a sa sărbătoarea oficială a Unirii cu tot ce a ținut de festivismul unui astfel de eveniment: paradă militară cu solemnitatea ce o impune și cu mai marii județului și ai municipiului cu discursurile lor emoționante.
Seara a fost, în schimb, a distracției. Pe scena din fața Operei de la lăsatul serii au întreținut atmosfera de bucurie membrii orchestrei „Timişoara Big Band” ce nu mai au nevoie de nici o prezentare. Piesele lor din repertoriul internațional au fost melanjate și cu prelucrari din hituri veșnic tinere românești.
La ora 19 s-a intonat Imnul Național pe care, ca o surpriză îl știau cei mai mulți din asistență. Piața a fost mai plină ca în anii trecuți. Predominau cei foarte tineri și chiar țâncii de câțiva anișori cu stegulețe tricolore. A fost si momentul Horei Unirii jucată de dansatorii populari. Cei câțiva „civili” au mimat doar câțiva pași extrem de dezarticulați. Trei copilași aleși din mulțime au fost asistenții viceprimarului Dan Diaconu pentru aprinderea iluminatului sărbătoresc ce va insoți toate momentele din acestă lună a cadourilor și a bucuriilor.
1 decembrie distractie piata (45)Acest iluminat a fost semnalul de deschidere oficială a târgului de Crăciun ce va ocupa piețele din centru până după anul nou. Față de alți ani o parte se va desfășura și în piața Libertății iar partea culinară se află adunată în parcarea de la Modex.
Casa de Cultură a Municipiului a pregătit un program spectacol cu artiștii ansamblului „Timişul”.
Deschiderea a aparținut maestrului de la Giroc, Petrică Moise, ce precis ar fi cântat și la Alba Iulia dacă se năștea în alt veac. Rând pe rând au urcat pe scenă binecunoscuții, Carmen Popovici Dumbravă, Petrică Miulescu Irimică, Mihaela Petrovici și Adrian Stanca.
Momentul mult așteptat de fetițele ce se visează viitoare vedete a fost cel al Alinei Eremia ce a prins atmosfera în rândul adolescenților. Nici rockul nu a lipsit. Pragu’ de Sus au umplut piața cu piesele lor de succes.
Finalul a aparținut celei ce a promis că va mai reveni la Timișoara că aici se simte excelent, nimeni alta decât Inna!
În piața Libertății veselia era la locul ei aici un podium cu DJ la platane intrețiea asistența cu muzică electronică.
Poate că totul ar fi fost prea frumos dacă nu ar fi fost și inerentele bâlbe. La un moment dat o parte a instalațiilor din piață au sucombat brusc. Pană de curent! Noroc ca nu a afectat scena și cea mai mare parte a pieței a rămas iluminată. Au venit cu binecunoscuta lentoare marii specialiști ai curentului ce se scărpinau sub casca de protecție. Mai mult de o ora se tot schimbau opinii despre curent și face el de parcă ar fi fost un meci de fotbal. După cum se holbau „meșterii” la panoul de distribuție nu păreau să priceapă ceva din conglomeratul de cabluri și siguranțe.
Noroc cu focul de artificii de la final ce va ilumina mai ceva ca prăpăditul de curent electric atât de îndărătnic.

LĂSAȚI UN MESAJ