Dispută juridică pe Alergotura

121

Situație rușinoasă în sportul din Timișoara, cunoscuta organizație voluntară Alergotura este contestată în justiție de un coleg de breaslă…

Timișoara este orașul în care poliștii sunt divizați în două tabere, ACS și ASU; tot aici amatorii sporturilor cu motor sunt disputați între cele două federații de profil, ACR și FRAS; situația tinde să ajungă într-un alt moment tragi-comic după ce și lumea atletică pare a fi divizată din cauza unui nume… Titulatura Alergotura este mărul discordiei între cei care l-au făcut un nume și un organizator de întreceri care îl vrea cu orice preț!

În urmă cu cinci ani demara în Timișoara un proiect destinat iubitorilor de mișcare. Alergotura avea să devină un nume cunoscut de toți timișorenii și nu numai pentru acțiunile ad-hoc organizate în spiritul alergării pe străzile, aleile, parcurile din municipiu. Ideea ONG-ului Club Sportiv Asociaţia Alergotura era și este simplă, atragerea timișorenilor la mișcare.

În timp, Alergotura a crescut și a trecut la organizarea unor evenimente mai mari ca Timotion – Timişoara se mişcă, Pe-un picior de Plai, La Petrovaselo în vie, Tura Licuricilor.

Toate bune și frumoase până ce Dumitra Constantin, preşedinte al Atletic Club Maraton din Timişoara, somează Alergotura să nu mai folosească această titulatură pentru că el deține din 2015 marca la OSIM. Mai mult, Dumitra amenință cu instanța în cazul în care ONG-ul nu își va schimba denumirea.

În termeni atletici acțiunea se traduce printr-o piedică pusă de alergătorul rămas cu o tură în urmă…

“Alergotura este rezultatul voluntariatului făcut din inimă de către oameni care au descoperit că au multe lucruri în comun, dar în special uniţi de alergare şi de idea de mişcare în aer liber. E foarte neplăcut să te trezeşti peste noapte că ți-e contestată identitatea. Dintr-o dată afli că ţi se interzice să fii cine eşti şi că nu mai ai voie să faci lucrurile care ţi-au adus bucurie până acum şi pe care le-ai promovat cu bună-credinţă şi drag” a punctat Nicoleta Tudor, din partea Alergotura.

LĂSAȚI UN MESAJ