Dispar manualele școlare? Cu ce vor fi în locuite, se întreabă și elevii sau profesorii din Banat…

322

Veste bombă din partea ministrului Educaţiei, Pavel Năstase Acesta a declarat, în cursul zilei, că analizează posibilitatea înlocuirii manualelor cu un pachet educaţional care să cuprindă un manual-cadru, un ghid pentru profesor şi un caiet auxiliar, subliniind că, astfel, se va rezolva problema materialelor auxiliare, scrie dcnews.ro.

„Deocamdată facem o estimare, este o idee care ar rezolva problema privind materialele auxiliare care creează mai multe probleme financiare părinţilor care nu au bani să cumpere aceste materiale şi, în ultimă instanţă, complică foarte mult procesul educaţional. Noi gândim un pachet educaţional care, deja, pentru limba şi literatura română s-a folosit, în care să fie manualul-cadru, un ghid pentru profesor şi un caiet auxiliar care acompaniază manualul respectiv. Pentru asta trebuie să facem o analiză serioasă să vedem şi impactul bugetar care ar fi dat. Va fi înlocuit manualul cu acest pachet educaţional”, a spus Pavel Năstase după audierea sa în Comisia pentru învăţământ a Camerei Deputaţilor.

Ministrul le-a explicat deputaţilor din comisie că în procesul educaţional sunt manuale foarte încărcate şi trebuie revizuite programele şcolare.

„Vreau să vă spun că şi încărcarea ghiozdanului e o problemă în momentul de faţă, pentru că avem copii care se îmbolnăvesc şi care generează tot felul de malformaţii la coloana vertebrală datorită unor ghiozdane care au manualele de bază plus auxiliarele, care înseamnă foarte mult. Din această perspectivă, am lansat un proiect care înseamnă reevaluarea, în termeni şcolari (…), înseamnă revizuirea programelor şcolare, a manualelor şcolare, plecând chiar de la programele-cadru pentru toţi anii de studiu”, susţine Pavel Năstase.

Potrivit lui Năstase, măsura ar trebui să se producă într-un an. „Această revizuire nu înseamnă că înlocuim manualele actuale care sunt în uz. Avem mult mai multe posibilităţi prin programa şcolară, care este şi un ghid al cadrului didactic”, a adăugat Năstase.

Sursa: dcnews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ