Discuţie cu şi despre cretini sau necesitatea unei demisii

265

Deputatul timişorean Adrian Pau nu este doar ancorat în viaţa politică de pe Dâmboviţa. Întors acasă în oraş urmăreşte atent viaţa politică locală cu toate frecuşurile inerente dintre diversele formaţiuni din judeţ.
Recenta ,,furtună’’ declarativă pe care a stârnit-o preşedintele PNL cu o afirmaţie deloc potrivită despre un adversar politic a stârnit la acea vreme ceva valuri. Cum vorbele au cam zburat prea repede deputatul Pau mai face câteva considerente despre Nicolae Robu.

,,Mă refer foarte clar la ceea ce s-a întâmplat în ultima perioadă. Analizând un pic limbajul, care nu are nimic de-a face cu ancestralul în care se găseşte primarul Timişoarei, domnul Nicolae Robu, aş vrea să-i aduc la cunoştiinţă distinsului domn primar că cretinul despre care vorbeşte este absolvent al Institutului Politehnic din Timişoara. Şi acuma … nu ştiu dacă produsul Institutului Politehnic poate fi un cretin. Mai mult decât atâta, cretinul despre care vorbim este şi doctor al Politehnicii.
Şi acuma stau să mă întreb … (se vede din CV-ul domnului) … Există cretini absolvenţi ai Institutului Politehnic Timişoara pe care domnul primar Nicolae Robu l-a condus? Nu cred acest lucru! Cred că domnul primar s-a înşelat! Cum dânsul s-a obişnuit şi ne-a obişnuit cu ceea ce face şi cu inconsecvenţa dânsului.
… acum câtva timp ne anunţa că DNA este o instituţie puternică care şi-a îndeplinit misiunea sub conducerea Laurei Codruţa Kovesi şi susţine lupta anticoruptie. Văzând ultimele declaraţii de la ieşirea de la DNA mi se pare că domnul Nicolae Robu nu susţine lupta anticorupţie. Din ceea ce declară constatăm că nu-şi dă seama despre ce este învinuit. Dânsul nu este învinuit că a vândut două ,,magherniţe’’. Dânsul este învinuit că nu a respectat o procedură.

Nu ştiu dacă înţelege ce înseamnă o procedură. Probabil o să ne explice. Sau ne va spune că un alt cretin nu înţelege ce e o procedură şi cum trebuia să se manifeste dânsul.
Mi-l aduc aminte că acum ceva timp ieşise în stradă şi manifesta pentru victimele de la ,,Colectiv’’. Nu l-am văzut ieşind în stradă să manifeste pentru victima de la intrarea din Calea Lugojului. Când a fost consecvent domnul primar Nicolae Robu? Atunci sau acum?
Mi-aduc aminte că PNL striga în faţa Prefecturii ,,Ponta penal, marş la tribunal!’’ S-a constatat ca Ponta nu este ,,penal’’. Nu am văzut liberalii din Timişoara ieşind pentru ,,Robu cercetat penal’’. Eu nu pot să spun că domnul Robu este un penal. Nu am nici un motiv. Dânsul beneficiază de prezumţia de nevinovăţie. Dar nu am văzut atitudinea. Cum nu am văzut atitudinea colegilor liberali în mai multe ipostaze.
Merge domnul primar Nicolae Robu şi se uită în oglindă… se gândeşte oare că domnul Diaconu este cercetat penal în locul dânsului. Se poate privi în oglindă?… Pentru că viceprimarul Diaconu a îndeplinit ordinele domnului primar când a semnat documentele. Dacă nu a semnat nu înseamnă că nu are răspundere morală.’’ Explică câteva aspecte legate de activitatea primarului, Adrian Pau.

Şi cum momentul era prielnic pentru aduceri aminte, politicianul PSD rememorează aspecte din campania electorală locală ce l-a adus pe Nicolae Robu candidat la primărie.

,, Am obosit, la nivel personal, să-l aud mereu spunând şi aruncând cu apelative în tot ce înseamnă adversari politici. Că partidele sunt mici, că ar trebui să conducă doar partidele mari. Că dânsul este un mare primar şi noi nu-l înţelegem şi nu-l merităm.
Da! Trebuie să-mi asum. Îmi aduc aminte că în 2012 ne rupeam încălţările pe stradă pentru a-l face primar pe domnul Robu. Mă întreb dacă nu am avut şi eu doza mea de cretinism la vremea respectivă. Dar ca la N. Robu simpla mea constatare sau că sunt deştept acum nu mă ajută cu nimic! Nu-mi pot scuza faptul că la vrea respectivă am greşit. Am convingerea că de acum încolo fiecare din noi vom fi ceva mai atenţi la ce vom face.
Afirm cu tărie că respect instituţia primarului, respect funcţia de primar dar nu am obligaţia să respect cetăţeanul din spatele acestei funcţii… Aş sugera domnului Robu să se uite la oraşele conduse de alţi colegi de-ai dânsului. Să încercăm să terminăm cu minciuna şi ipocrizia.
Îmi vine să-l rog să-mi administreze bugetul familiei, la cât de bun administrator este! De fapt nu cred că poate administra nici o langoşerie de la gară. Nu am convingerea că va mai ieşi pe profit’’ glumeşte amar deputatul Pau despre vremurile când PSD şi PNL erau aliaţi politici, comparativ cu anii de acum.
Luând în considerare toate acestea şi încă multe argumente, concluzia pe care o trage social-democratul este necesitatea unei demisii de urgenţă.

 

LĂSAȚI UN MESAJ