Discriminare între echipele de fotbal ale Timişoarei. Poliţia Locală refuză să asigure ordinea la meciul ASU Poli – UTA

708

Poliţia Locală Timişoara nu va fi prezentă pe stadionul Dan Păltinişanu la derby-ul dintre ASU Politehnica Timişoara şi UTA Arad. Deși meciul este unul cu risc ridicat de violenţă şi este nevoie de cât mai mulţi oameni de ordine, poliţiştii locali nu vor fi prezenţi.

Suporterii ASU Poli Timişoara au solicitat spijinul agenţilor locali, dar acesta le-a fost refuzat. Asta deşi Poliţia Locală este mereu pe stadion la meciurile echipei din Liga I, ACS Poli Timişoara, echipa de suflet a primarului oraşului, Nicolae Robu.

„Având în vedere solicitarea dvs., înregistrată la Direcția Poliției Locale Timișoara sub nr. de mai sus, de a încheia un protocol de colaborare ocazională pentru asigurarea unui climat de siguranță pe stadion cu ocazia disputării meciurilor de fotbal ale echipei ASU Politehnica Timișoara, vă comunicăm că, datorită complexității, diversității și multitudinelor activități aflate în desfășurare, ne aflăm în imposibilitatea de a mai asigura alte măsuri de ordine”, se arată în răspunsul şefilor poliţiştilor local trimis suporterilor timişoreni.

Astfel, asociaţia suporterilor va fi nevoită să angajeze mai mulţi stewarzi privaţi pentru a fi siguri că meciul se va desfăşura în condiţii optime. De asemenea, jandarmii timişoreni vor fi prezenţi pe stadion.

Meciul se va disputa duminica, 21 mai, de la ora 19:00.

LĂSAȚI UN MESAJ