Disciminarea din centrul Timișoarei, deși ilegală, nesancționată

56

Discriminare în mijlocul Timișoarei. Cei care au trecut în ultima peioadă prin Piața Victoriei, au putut vedea, pe blocul din partea dinspre Catedrala Mitropolitană, un panou care cheamă românii la referendum. Nu doar pentru a participa la vot, ci pentru a spune ”DA”.

Iată mesajul discriminatoriu: „Vino la referendum! Votează «Da» pentru căsătoria dintre un bărbat și o femeie. Apără familia și copiii României! Dacă nu vii la vot, doi bărbați vor putea adopta copilul tău!”.

Pe rețelele de socializare, timișorenii s-au revoltat, primarul a cerut toleranță și Poliția Locală a stat cu mâinile în sân.

”Am fost informat că au apărut în oraș materiale de îndemn la prezență la referendum, conținând și un text menit să trezească teamă, îngrijorare și, pe cale de consecință, reacții de ostilitate la adresa comunității LGBT. Detest așa ceva și nu voi tolera! Am și cerut Poliției Locale să intervină în litera și spiritul legii!”, a scris pimarul Timișoarei.

După intervenția primarului, panoul a fost dat jos. Cei care l-au instalat cu ajutorul asociației de proprietari nici măcar nu au fost amendați.

foto – Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ