Directorul Gârboni le răspunde angajaților nemulțumiți ai Filarmonicii Banatul

383

După ce muzicienii Filarmonicii Banatul din Timișoara au intrat în grevă japoneză și au susținut concertele cu banderole albe legate la braț, nemulțumiți de atitudinea directorului instituției, Ioan Coriolan Gârboni le răspunde, prin intermediul presei.

”În virtutea dreptului la replică, conducerea Filarmonicii Banatul din Timișoara aduce precizări în legătură cu informațiile vehiculate în presă privind conflictul intern din instituție.

Ne simțim datori să comunicăm public faptul că toate controalele recente efectuate de Curtea de Conturi și de Inspectoratul Teritorial de Muncă Timiș (acesta din urmă fiind sesizat de colegi din instituție) au demunstrat încă o dată, dacă mai era nevoie, că la Filarmonica Banatul toate activitățile se desfășoară respectând legislația în vigoare, fie că vorbim de contracte, plăți, licitații, etc. Menționăm că și asociația care sprijină activitățile filarmonicii, Pro Philharmonia, a fost verificată de inspectorii din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Timiș, privind legalitatea contractelor, a plăților, a premiilor acordate și activitățile de voluntariat – fără a se descoperi, nici în acest caz, vreo ilegalitate.

Față de cele menționate și pentru a opri escaladarea conflictului, conducerea Filarmonicii Banatul din Timișoara cere de urgență constituirea unei comisii de arbitraj din partea Corpului de Control al Primăriei în vederea elucidării cazului și pentru o corectă informare a concitadinilor noștri.

Ioan Coriolan Gârboni, director general al Filarmonicii Banatul”

Vezi și: Angajaţii Filarmonicii Banatul, supăraţi foc pe directorul Gârboni. Vezi care e motivul și ce au de gând să facă! 

LĂSAȚI UN MESAJ